TOP

Julia Mjörnstedt wint Ecco Walk in Style Award 2013

De Zweedse onderneemster Julia Mjörnstedt is de winnares van de Ecco Walk in Style Award 2013.

Tijdens de opening van de Copenhagen Fashion Week schonk Ecco een bedrag van 35 duizend euro aan de liefdadigheidsorganisatie van Mjörnstedt. Het goede doel van Julia Mjörnstedt genaamd ‘Ung Cancer’ (vertaald: jong kanker) biedt hulp aan jonge vrouwen met kanker en hun gezin.

Unaniem
De jury, bestaande uit Ecco hoofdontwerper Ejnar Truelsen, ceo van het Danish Fashion Institute en de Copenhagen Fashion Week Eva Kruse en de winnares van vorig jaar Hadassah de Boer, riep Julia Mjörnstedt unaniem uit tot de winnares van 2013.

Ung Cancer
Julia Mjörnstedt heeft haar leven gewijd aan haar goede doel, waar ze met een professionele aanpak het leven van veel jonge vrouwen verandert. Door zo veel mogelijk te profiteren van haar communicatievaardigheden heeft ze het makkelijker gemaakt voor velen om met kanker om te gaan. De Zweedse koning Carl Gustav gaf haar eerder al Koninklijke erkenning voor haar leiderschap en gepassioneerde humanitaire werk.

Ook genomineerd
De Nederlandse Anouk Smulders was ook in de race voor de prijs. Zij zet zich in voor de stichting Ruby & Rose, waar geld wordt ingezameld voor onderzoek van gynaecologische kanker, zoals baarmoederhalskanker en eierstokkanker.