TOP

Karl Lagerfeld ontwerpt voor Melissa

De ontwerper Karl Lagerfeld gaat vier seizoenen lang capsulecollecties ontwerpen voor Melissa. Het Braziliaanse schoenenlabel staat bekend om haar plastic schoeisel.

Waar hij de tijd vandaan haalt weet niemand, maar naast het ontwerpen van de collecties voor Chanel, Fendi, Hogan en zijn eigen merk gaat Karl Lagerfeld nu ook nog vier schoenencollecties voor het Braziliaanse label Melissa creëren.  

Eco
Het milieubewuste Melissa bouwde haar merk op rondom het gebruik van plastic, waardoor schoenen er gelachtig uitzien. Het merk recyclet al ruim 25 jaar materialen en werkt met een ‘zero waiste ethos’. Eerder werkte het Braziliaanse label ook al samen met beroemde ontwerpers. Zo ontwierpen Vivienne Westwood, Gareth Pugh en Jason Wu ook al modellen voor het kleurrijke merk. In maart 2013 verschijnt de eerste collectie van Lagerfeld’s hand.

Couture en commercie
Volgens de CEO van Melissa Paulo Pedó is Karl Lagerfeld een van de meest iconische ontwerpers van de 21e eeuw. “Dit is een van de meest veelbelovende samenwerkingen van Melissa tot nu toe. De schoenen die Karl voor ons gaat ontwerpen vormen een brug tussen couture en commercieel.”