TOP

Kijken: de muzikale samenwerking van Reinhard Frans en radiozender Sublime

Reinhard Frans komt met een samenwerking waar muziek in zit; het Nederlandse mannenschoenenmerk lanceert een speciale schoen – de Soul Sneaker - met radiozender Sublime.

Een schoen speciaal voor liefhebbers van soulmuziek, zo prijzen de twee bedrijven de sneaker aan. De gymp – een uniseks model van wit leer met limoengroene accenten – is ontworpen in de studio van Reinhard Frans en met de hand gemaakt in het productieatelier van het bedrijf in Roemenië. Op de onderkant van de zool staat het woord ‘Soul’ (snap je ‘m?) – een verwijzing naar het meest gedraaide genre op de radiozender.

Lees ook: Het overzeese avontuur van Reinhard Frans: ‘Amerika moet onze topmarkt worden’

Met een ziel

Michiel van Elk, directeur marketing & events bij Sublime, liep al een tijdje met het idee om een eigen schoen te ontwikkelen. “En daarmee ons merk buiten de traditionele kanalen te promoten”, stelt hij in een persbericht. “Met het woord ‘soul’ op de onderkant van de ‘sole’. Vanwege de ziel die er in ons merk zit en uiteraard ook vanwege de soulmuziek. Maar de term verwijst ook naar Reinhard Frans en de manier waarop de schoen is gemaakt.” Jazz en soul worden standaard in de Reinhard Frans-stores afgespeeld, zegt CEO Jasper Withaar. “En een samenwerking met Sublime betekende de passie van twee werelden laten samenkomen.”

De Soul Sneaker is nu verkrijgbaar in de winkels en webshop van het merk.