TOP

Dit is het programma van Cast voor het inkoopseizoen zomer 2023

Voor in de agenda: Cast heeft de planning voor het nieuwe inkoopseizoen bekendgemaakt.

Foto: Tom Wittebrood/Schoenvisie

Het zwaartepunt ligt op september met De Schoenendagen, de driedaagse schoenenbeurs van Cast, op zondag 4 tot en met dinsdag 6 september. Tijdens deze dagen zijn alle showrooms geopend. Op maandag en dinsdag zijn er ook gastexposanten uit binnen- en buitenland aanwezig op de beursvloer op de eerste verdieping.

What’s new?

Naast de Schoenendagen organiseert Cast een aantal andere events, waarbij steeds een ander segment centraal staat (zie onder). De Sport Lifestyle Dag, een samenwerking met retailserviceorganisatie ANWR-Garant, is vernieuwd. De beurs gaat verder onder de naam Lifestyle & Outdoor, waarbij – de naam zegt het al – meer focus op lifestyle, outdoor en functionaliteit komt te liggen. Het event vindt plaats op donderdag 9 juni. Voor modebezoekers organiseert Cast in samenwerking met een aantal agenturen en merken op maandag 11 juli de derde editie van Preview Men, met de nieuwe kledingcollecties voor zomer 2023.

Het volledige beursoverzicht:

Lifestyle & Outdoor | donderdag 9 juni 2022

Preview Men | maandag 11 juli 2022

Kids | maandag 22 augustus 2022

Schoenendagen | zondag 4 t/m dinsdag 6 september 2022

Lederwaren | maandag 19 en dinsdag 20 september 2022

Comfort | maandag 26 september 2022

Open Dagen

Buiten de beurzen om zijn er een aantal vaste inkoopdagen, waarbij alle showrooms in het centrum van 9:00 tot 17:00 uur geopend zijn. De eerste is op maandag 8 augustus, eerder dan gebruikelijk. Een bewuste keuze, laat de organisatie weten. Gezien de huidige problemen in de toeleveringsketen, hebben veel leveranciers de orderdeadlines vervroegd om het productieproces sneller te kunnen starten.

De volledige planning voor het nieuwe inkoopseizoen is hier te vinden.