TOP

Kijken: dit was de goed ontvangen eerste editie van Preview Women in Cast

De eerste editie van Preview Women in Cast op maandag 16 januari mag een succes worden genoemd. Exposanten toonden zich erg tevreden over het beursevent en ook bezoekers waren er over te spreken.

Foto’s: Oakfield Media, Rosita van der Kwaak

Na drie edities van de mannenmodebeurs Preview lanceerde Cast in Nieuwegein ook een editie voor vrouwenmode. Afgelopen maandag 16 januari was het zover, volgende week maandag 23 januari volgt de mannenmode-editie. In de expositieruimte van schoenencentrum Cast waren zo’n dertig vrouwenmodemerken te zien. Het zijn vooral agenturen die hun vrouwenmodecollecties presenteerden in een overzichtelijke setting, waaronder Catwalk Junkie, Ivy Copenhagen, Homage, Armed Angels, Kuyichi, Nümph en Ichi. Veelal boetiekmerken die goed bij elkaar passen en vaak naast elkaar in de winkels liggen.

Goede sfeer

Een groot deel van de merken is komend weekend ook op Modefabriek te vinden. Catwalk Junkie maakte bewust de keuze voor alleen Preview Women. “Hier treffen we ook onze klanten”, zegt directeur Ben van ’t Veld. “Het event is mooi opgezet en de sfeer is goed.” Juist omdat het event compact was viel het in de smaak, omdat er geen hele dag voor hoefde te worden uitgetrokken. Dankzij de duidelijke routing kwam de bezoekers langs alle stands, iets wat prima in een paar uurtjes lukte. Andere pluspunten voor bezoekers waren het gratis parkeren, de gratis entree en het gratis eten en drinken op de beurs. Veel retailers combineerden het met een inkoopafspraak elders en sommigen gingen door naar Berlijn voor de beurs Premium. Kim van Rossum van jeansmerk Homage is heel tevreden over haar deelname. “We hebben hier echt goede inkopers ontmoet en zelfs afspraken gemaakt met potentiële nieuwe klanten.”