TOP

Klaas Joling uit Ermelo is Beste Schoenmakerij 2011

Op maandag 4 april 2011 werd tijdens De Dag voor de Schoenmaker de winnaar van de Beste Schoenmakerij van Nederland bekend gemaakt. Schoenmakerij Klaas Joling uit Ermelo werd uitgeroepen tot Beste Schoenmakerij van Nederland 2011.

De winnaar mag een jaar lang in een Fiat 500 voorzien van zijn eigen logo rondrijden.

De wedstrijd “De Beste Schoenmakerij van Nederland” is een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging.

De jury zegt over de winnaar: “Schoenmakerij Klaas Joling uit Ermelo is een prachtig bedrijf dat zeer recentelijk de stap heeft genomen om te gaan verhuizen. Een gedurfde optie gezien de leeftijd van de eigenaar. De zaak straalt passie voor het vak, vakmanschap en kwaliteit uit. Zij zijn ook bijzonder trots op de reparatie die zij voor de klanten hebben gemaakt en laten dat dan ook duidelijk zien in de zaak. Zowel het ingezonden werk voor de Vakwedstrijd als de aangetroffen reparatie in de winkel was van hoog niveau.

Klantvriendelijkheid
De klantvriendelijkheid staat bij zowel de familie Joling als de personeelsleden hoog in het vaandel. Het bedrijf is ook leerbedrijf. Heel bijzonder is dan ook de overdracht van kennis van de heer Joling naar de jongere generatie. Maar de jury heeft geconstateerd dat dat zeker ook andersom gebeurd. Inzichten van de leerling worden weer overgenomen door de leermeester. Zo was leerling Wisse Bijman een bijzonder motiverende factor in de deelname aan de wedstrijd de Beste Schoenmakerij van Nederland. De ingezonden presentatie in de vorm van een filmpje was bovendien zeer bijzonder.”

Vakwedstrijd
Klaas Joling behaalde met zijn inzending aan de vakwedstrijd Zilver. Ook zijn medewerker, Wisse Bijman heeft met twee inzendingen meegedaan aan de Vakwedstrijd in de categorie leerlingen tweedejaars en behaalde daarbij eenmaal Goud en eenmaal Zilver.

De andere genomineerden
2e prijs
Ambachtelijke Schoenmakerij Kattestaart uit Kampen.

3e prijs
Hendrik’s Ambachtelijke Vakschoenmakerij uit Amsterdam.

4e prijs
Schoenmakerij De Kaplaars uit Aalten.

5e prijs
Schoenmakerij ShoeFix uit Heerhugowaard.