TOP

Koreman Schoenen in Oosterhout sluit na 65 jaar de deuren

Koreman Schoenen was 65 jaar lang een bekende naam in Oosterhout, maar nu zet het familiebedrijf er een punt achter. Na bijna veertig jaar op de winkelvloer heeft Petra Koreman, die geen opvolging heeft, besloten te stoppen.

Beeld: Blowup via Unsplash

Hoewel veel klanten teleurgesteld zijn dat Koreman Schoenen ermee ophoudt, is er ook alle begrip voor de beslissing. Zo is te lezen op de Facebook-pagina waarop Petra Koreman de sluiting aankondigt. Ze brengt het nieuws dan ook met een positieve insteek. “Iedereen die ons kent, familie, vrienden, kennissen en klanten, vindt iets van ons besluit. Dat heb je altijd met dit soort keuzes. De een heeft veel begrip en de ander veel minder. Ons pa zei vroeger altijd tegen me: als je de kans krijgt om te stoppen rond je 55ste…doen!”, zegt Koreman, op dit moment 56 jaar. De opheffingsuitverkoop is inmiddels gestart. Het winkelpand gaat in de verkoop.

Sinds 1957

Koreman Schoenen werd in 1957 opgericht door Adrie Koreman. Dochter Petra staat sinds haar negentiende in de winkel. “Mijn vader is de grondlegger van het bedrijf, ik heb alles van hem geleerd. Natuurlijk heb ik vakdiploma’s gehaald en bijscholingscursussen gevolgd, maar de kneepjes van het vak kreeg ik van hem mee.” De ondernemer runde Koreman Schoenen met haar man Eric Dauwerse, die schoenreparaties verzorgde en verantwoordelijk is voor het artistieke winkelinterieur. Dauwerse is inmiddels voor zichzelf gaan werken, hij maakt in opdracht kunstwerken van ijzer.

Vrije tijd

Dochter Carolien Dauwerse heeft een eigen kapsalon en wil de winkel niet overnemen. En dus sluit Koreman Schoenen na twee generaties zijn deuren. De ondernemer heeft er vrede mee. “Volg je hart, zeiden wij, en dat doen we zelf ook. We gaan dingen doen waar we ons normaal geen tijd voor gunden. Lekker veel vrije tijd en doen waar we zin in hebben. We zijn nu nog goed en vitaal.”

Voor de klanten en familie heeft ze nog een boodschap: “Lieve mensen, dankjewel voor de fijne jaren die we samen hebben gehad. Ik zal het nooit vergeten, ik heb hele goede herinneringen aan de afgelopen 37 jaar. Als laatste wil ik mijn vader Adrie en mijn man Eric bedanken dat ik, zonder beperkingen, m’n hart in de winkel mocht leggen.”