TOP

Lady Gaga wil schoenen van Miriam van Weeghel

Lady Gaga heeft de 24-jarige schoenenontwerpster Miriam van Weeghel om een paar schoenen gevraagd. Dit paar zou mogelijk gebruikt worden voor het nieuwe album van de excentrieke zangeres.

Inmiddels is bekend geworden dat de schoenen niet gebruikt zullen worden. Van Weeghel vindt het overigens nog steeds een grote eer dat de ster haar ontwerpen in overweging heeft genomen. In eerste instantie kon de ontwerpster het maar moeilijk geloven dat het stylingteam van Lady Gaga haar mailde. “Ik dacht dat het spam was,” vertelt de schoenontwerpster uit Zwolle.  

In een e-mail met het onderwerp ‘Urgent! Shoes Lady Gaga’ vroeg het stylingteam van Lady Gaga of Miriam van Weeghel haar schoenen naar Londen wil opsturen. De schoenen worden mogelijk gebruikt voor het nieuwe album Born This Way, dat in het voorjaar van 2011 verschijnt.

Contact
“Ik weet echt niet hoe ze bij mij terecht zijn gekomen, misschien via mijn website”, zegt de ontwerpster. “In ieder geval denk ik dat mijn schoenen wel bij haar passen. Mijn schoenen zijn geen schoenen die je in een normale winkel koopt. Ik experimenteer met design, laat bestaande vormen los en streef naar vormvernieuwing. Toch zijn mijn ontwerpen functioneel en draagbaar, ik heb ze al in meerdere modeshows gebruikt.”

De schoenen zijn met de hand gemaakt en hebben een 16 centimeter hoge houten hak, een een houten plateauzool en zwarte leren bandjes.

Een enorm compliment
Van Weeghel had het minder gek gevonden als ze was benaderd door Viktor & Rolf, maar dat Lady Gaga haar vroeg om schoenen op te sturen kwam als een complete verassing. “Ik zie het als een enorm compliment. Het is uniek. Het stylingteam van Lady Gaga is een van de beste teams. Dat zie je ook wel. En dat ik dan benaderd word, daarvan kon ik alleen maar dromen.”

Mirjam van Weeghel Shoe Design
De ontwerpster hoort waarschijnlijk voor Kerstmis of de 24-jarige zangeres haar schoenen daadwerkelijk draagt op haar nieuwe albumhoes. Het  zou een vliegende start zijn voor haar bedrijfje Miriam van Weeghel Shoe Design. “Ze hebben natuurlijk nog wel meer schoenen in laten vliegen, maar alleen al het feit dat mijn schoenen nu daar bij haar team in Londen zijn, is al goed voor mijn bedrijfje.”

Toen Van Weeghel twitterde dat ze door Lady Gaga benaderd was, werd haar website binnen een uur al door vierduizend mensen bezocht.

Op dit moment studeert de ontwerpster aan Artez in Arnhem. “Na mijn studie werp ik me volledig op het ontwerpen van schoenen. Het zou fantastisch zijn als ik dan Lady Gaga in mijn portfolio kan zetten.”