TOP

Lee introduceert schoenenlijn met Brandsplus Group

Lee Jeans slaat de handen ineen met het Belgische schoenenbedrijf Brandsplus voor een schoenencollectie, die vanaf volgende winter in de winkels ligt.

Foto: Kontoor/Lee

Lee Jeans breidt voor winter 2023-2024 uit met een schoenenlijn voor mannen, vrouwen en kinderen. De collecties worden in licentie geproduceerd door de Brandsplus Group, zo laten de partijen in een aankondiging weten. Het Belgische schoenenbedrijf heeft de licentie voor de gehele EMEA-regio.

‘Perfecte aanvulling’

Lee is samen met denimlabel Wrangler onderdeel van Kontoor Brands. Het mode- en lifestylebedrijf heeft het Europese hoofdkantoor in Antwerpen, waar ook Brandsplus is gevestigd. “We zijn opgetogen om het Lee-portfolio uit te breiden met een eigentijdse en kwalitatieve schoenenlijn”, aldus Simon Fisher, managing director voor EMEA bij Kontoor. “De perfecte aanvulling op de kledingcollectie die al op de markt verkrijgbaar is.”

Ambitieuze expansiestrategie

De samenwerking past volgens CEO Dimitri van Leuven van Brandsplus in de ‘ambitieuze expansiestrategie’. Brandsplus werd in het voorjaar van 2016 opgericht na het faillissement van de Unlimited Sports Group (USG) en nam de distributie van Fila voor de Benelux en schoenenlicenties voor Champion en Pantofola d’Oro van het sportbedrijf over. Later kwamen Lee Cooper Footwear en O’Neill Footwear erbij. Van Leuven: “Met Lee Jeans voegen we opnieuw een iconisch merk toe aan ons licentieportfolio.”