TOP

Licentie voor Gant Footwear wordt beëindigd

Het lifestylemerk Gant heeft dinsdag 26 april bekendgemaakt dat de licentie-overeenkomst voor Gant Footwear met Selva Shoes bv uit Weert wordt beëindigd.

Selva Shoes bv is een onderdeel van de Bos Group International en sinds 2003 de wereldwijde licentiehouder voor de mannen- , vrouwen- en kindercollectie. Gant Footwear heeft een licentie-overeenkomst voor de fabricage, verkoop, distributie en marketing.

Om de activiteiten van Gant Footwear optimaal te ondersteunen heeft Selva Shoes ook distributiebedrijven in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Ierland en Italië. Dit zijn voor Gant de belangrijkste marktgebieden. Deze bedrijven worden geheel of gedeeltelijk in eigen beheer aangestuurd.

36 landen
In andere gebieden wordt samengewerkt met agenten, die ondersteund worden via het hoofdkantoor of door distributeurs uit andere werelddelen. Gant Footwear is verkrijgbaar in 36 landen.

In 2003 is Fairbo Fashion Shoes gestart met de distributie van de schoenenlijn van Gant. De schoenen worden aan speciaalzaken in de Benelux geleverd. De collectie van Gant Footwear ligt in de lijn van de kleding. Het design van de schoenen wordt exclusief voor Gant ontworpen, evenals de zolen.

Zweeds bedrijf
Het lifestylemerk Gant werd in 1949 opgericht in New Haven in de Verenigde Staten, maar is nu in Zweedse handen.

In een persbericht laat het Zweedse bedrijf weten dat er momenteel met een nieuwe licensie-partner wordt onderhandeld.

December 2014
Selva Shoes laat in een reactie weten dat de opzegtermijn van de licentieovereenkomst met Gant vier jaar is. Het bedrijf uit Weert heeft de intentie om de fabricage, verkoop, distributie en marketing van de Gant Footwear-collecties tot en met december 2014 voort te zetten.

Gant zegt de opzegtermijn te willen respecteren. Dat betekent dat Selva Shoes in nauwe samenwerking met Gant de komende jaren de Gant Footwear-collecties zal blijven produceren.