TOP

Macintosh Retail Group opent Steve Madden-winkels in de Benelux

Macintosh Retail Group is een distributieovereenkomst aangegaan met de Amerikaanse schoenengigant Steve Madden Ltd. De samenwerking bestaat uit een exclusieve merklicentie en de opening van winkels in de Benelux in het voorjaar van 2011.

Eric Coorens, coo van Macintosh Retail Group, zegt in een persbericht: “Ik ben verheugd over deze samenwerking die ons in de gelegenheid stelt om een Amerikaans topmerk te introduceren in de Benelux. Daarmee vullen we, conform onze strategie, een deel van de markt dat nog maar sporadisch wordt bediend door onze huidige schoenenformules. Bovendien toont de samenwerking aan dat internationale topmerken in ons en onze schoenaanpak geloven.”

Tieners
Steve Madden is in de Verenigde Staten sinds 2002 na Nike het meest gewaardeerde schoenenmerk onder tieners. In de afgelopen twaalf maanden werd het merk onderscheiden als Bedrijf van het Jaar, Merk van het jaar en Verkoper van het jaar. Het merk staat bekend om zijn snelle marktintroducties van schoenen, handtassen en accessoires voor vrouwen, mannen en kinderen. In de Verenigde Staten heeft het merk 82 eigen retailwinkels (waaronder een online shop).

Rock and roll
Steve Madden laat zich inspireren door rock and roll en ontwerpt schoenen die trendy-chic zijn. In 2008 werd het label Steve Madden Music, een platform voor aanstormend talent en hedendaagse popartiesten, gelanceerd, met onder andere Lady Gaga en Katy Perry.

Macintosh Retail Group heeft de exclusieve licentie verworven voor gebruik van het Steve Madden-merk in de Benelux, samen met nog een aantal andere door Steve Madden Ltd gevoerde merken.

Steve Madden-winkels
In het voorjaar van 2011 opent Macintosh Retail Group vier Steve Madden-winkels in de Benelux. “Op welke locaties de eerste vier winkels precies komen staat nog niet helemaal vast,” zegt Ruben Clijsters, brandmanager van Steve Madden Europe. “Het zal in ieder geval in de grote steden zijn, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Breda, Maastricht en Antwerpen. Er staan meer dan vier winkels gepland. Hoeveel dat er uiteindelijk worden, is nog niet duidelijk. Het gaat niet om honderd winkels.”

In de Steve Madden-brandstores zullen onder meer ook de tassen van Big Buddha, de young fashion-collectie Madden Girl, het label Betsey Johnson en de Material Girl-lijn van Madonna verkrijgbaar zijn.

Ook zijn er gesprekken gaande over Steve Madden-winkels in het Verenigd Koninkrijk, maar die zullen pas na 2011 geopend worden.

Zelfstandige retailers
Het merk zal later ook verkocht worden bij andere schoenenformules van de Macintosh Retail Group: Invito en/of Manfield. Tevens zullen de schoenen van het Amerikaanse merk straks voor de zelfstandige retailers verkrijgbaar zijn. Een sterke online aanwezigheid is een belangrijk aspect van de marktstrategie.