TOP

Maria Blaisse met C-shoe genomineerd voor Dutch Design Award

Ontwerpster en kunstenares Maria Blaisse is genomineerd voor een Dutch Design Award. Met haar C-shoe voor het Spaanse schoenenmerk Camper dingt ze mee naar een award in de categorie mode, sieraad en accessoire.

Maria Blaisse experimenteerde bijna twintig jaar met materiaal en vorm in rubber. Hieruit vloeide onder andere de C-shoe voor Camper voort. Dit schoenontwerp ontstond vanuit autonome vormstudies over de gebruiksmogelijkheden van de autobinnenband. Tijdens het aantrekken van de laars vervormt de schacht in plooien.   

Awards
De Dutch Design Awards zijn prestigieuze prijzen binnen de designwereld. Een internationale jury beslist wie de prijzen gaan winnen. De winnaars worden op vrijdag 17 oktober bekend gemaakt. De categorieën waaronder de prijzen worden verdeeld zijn communicatie, ruimtelijk ontwerp, product (waaronder ook mode, sieraad en accessoire valt), Audi design award en rado young designer award. De ontwerpen van alle finalisten en winnaars worden tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven tentoongesteld.