TOP

Marloes ten Böhmer creëert 3D-geprinte schoenen

Voor schoenenliefhebbers met ongelijke voeten of mensen die hun schoenen snel aflopen heeft Marloes ten Bhömer een oplossing gevonden: 3D-geprinte schoenen, oftewel de 'Rapidprototyped shoe'.

Het concept Rapidprototyped shoe bestaat uit een schoen met twee geprinte lagen fotopolymeren, waarvan met UV-stralen één vast geheel gemaakt is. De exacte vorm kan aangepast worden aan de maat van iemands voet.
Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van andere materialen, die er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een schoen makkelijk kan uitrekken, buigen en repareren. Reparatie is mogelijk doordat de schoen uit meerdere geprinte lagen bestaat: een afgedragen laag kan dus zo weer bijgevuld en tot een geheel gemaakt worden. Zo hoeft een schoenmaker niet de hele schoen onder handen te nemen en raakt de schoen ook niet beschadigd door reparatie.

Tentoonstelling
Deze innovatieve schoenen van Marloes ten Böhmer zijn tot 8 januari 2011 te bekijken op de Mechanical Couture-tentoonstelling in Design Museum Holon te Israël. Marloes ten Böhmer studeerde in Arnhem en Londen en experimenteerde in haar werkplaats in de Britse hoofdstad met 3D-geprinte schoenen.