TOP

Mattijs ontwerpt wederom voor United Nude

Na een eerdere samenwerking tussen Mattijs van Bergen en het schoenenlabel United Nude, lanceert het merk voor de tweede maal een schoen van de Nederlandse ontwerper.

Mattijs van Bergen toonde de ‘Harem’ sleehak voor het eerst tijdens de presentatie van zijn collectie voor het voorjaar van 2013.

Mash-up
De schoen is geïnspireerd op mix van cultuur en invloeden uit Londen, Milaan, Aruba en Istanbul zijn erin terug te vinden. Het uitgangspunt van het ontwerp een zogenaamde ‘worldwide-mash-up’ met als resultaat een luchtige schoen en een etnische montage van de verschillende culturen.

Combinatie
In de ‘Harem’ sleehak worden het architectonische design van United Nude gecombineerd met Mattijs’ nadruk op beweging en stroming in de mode. De sleehak van de schoen bestaat uit meer dan honderd smalle kettinkjes die tijdens het dragen meedeinen op de bewegingen van de drager. Ook zorgt deze versiering voor een glinsterend effect.

Dutch Fashion Awards 
Mattijs is genomineerd voor een Dutch Fashion Award. De awards worden ieder jaar uitgereikt aan Nederlands modetalent. Tijdens het evenement zal de Nederlandse ontwerper zijn gehele nieuwe collectie tonen, inclusief de United Nude-schoen.

De harem sleehak is vanaf maart 2013 online verkrijgbaar via de website van United Nude voor een adviesverkoopprijs van 395,- euro.