TOP

Feestelijke heropening Schoenfabriek Van Bommel

Schoenenfabriek Van Bommel in Moergestel is op dinsdag 27 november 2012 feestelijk heropend. Commissaris van de koningin in Noord-Brabant, Wim van de Donk, verrichtte de officiële opening van het gerenoveerde fabriekspand.

Het fabriekspand van Van Bommel ligt midden in een woonwijk uit de jaren ’50. Tijdens de renovatie zijn zoveel mogelijk oude industriële elementen bewaard gebleven. Een van de nieuwe aanwinsten in het verbouwde pand is de designafdeling met een oppervlakte van 200 m2. De gevel van de fabriek is gerenoveerd en opnieuw opgebouwd.

Als klein jongetje legde de inmiddels oud-directeur Frans van Bommel op 15 september 1951 de eerste steen met de tekst: ‘Deze steen is gelegd door Frans van Bommel 15 sept. 1951’. Ruim 61 jaar later legde hij er weer een, ditmaal met de tekst: ‘Deze ook, 27 nov. 2012’.

Rondleidingen
Vanaf het voorjaar zullen er ook in de fabriek ook rondleidingen voor consumenten worden georganiseerd. Bezoekers mogen een kijkje nemen in de kantoren, magazijnen en productiehallen van Schoenfabriek van Bommel. In het filmtheater en bedrijfsmuseum krijgen de bezoekers informatie over de historie van Schoenfabriek van Bommel en de schoenindustrie in het algemeen.

Stripboek
Bij de opening ontvingen alle aanwezigen een stripboek waarin de eeuwenoude geschiedenis van het familiebedrijf Van Bommel en ondernemerschap centraal staan. Het stripboek getiteld ‘De negen levens van Van Bommel’ zal ook als officieel lespakket bij scholen worden aangeboden.