TOP

Merkenpremieres en beurs comebacks in de GDS Urban Areas

Desigual presenteert haar eerste schoenencollectie op GDS. Lumberjack en Flip Flop vieren hun terugkeer na enkele seizoenen afwezig geweest te zijn. De nieuwkomers Ambitious, Firetrap, Gas Footwear, Boombuz, Cristófoli, Nopulse en ook Wenger-Footwear, Wolf, O-Three en Natural World tonen allemaal voor de eerste keer hun spannende collecties aan het GDS publiek.

De Urban Areas met hun diverse lifestylegebieden zoals Urban Authentic, Urban Fresh en Urban Active bieden een passende authentieke omgeving, geheel aangepast aan de specifieke wensen van de verschillende exposanten. De verschillende segmenten onderscheiden zich niet alleen door het concept, maar ook visueel door de individuele standbouwontwerpen. Dit betekent dat inkopers daardoor snel en gemakkelijk alles kunnen vinden wat Fashion Footwear te bieden heeft: sportswear, streetwear, denim merken en – in de speciale Design Attack area – ook volledig onbekende nieuwkomers en jonge ontwerpers. Deze segmentatie lokt niet alleen nieuwe exposanten naar GDS maar overtuigt ook de gevestigde merken van de noodzaak tot terugkeer naar deze beurs . Hieronder worden enkele van deze merken uitvoeriger voorgesteld.

Desigual – De Eerste Schoenen Collectie – kleurrijk en brutaal
Premiere: het Spaande modelabel verbreedt haar assortiment en brengt met de zomercollectie 2012 voor het eerst een eigen schoenenlijn op de markt. De voor Desigual kenmerkende kleurrijke collectie omvat modellen voor iedere gelegenheid en voor ieder type vrouw. Zo zijn er sandalen, clogs, ballerina’s, sneakers, hoge hakken en wedges. Het ontwerp is even extravagant als dat van de textielcollectie. Soms lijken de modellen geïnspireerd op Desiguals karakteristieke creatieve prints, op andere momenten hebben ze kleurrijke patronen, ontleend aan henna tattoos of spelen ze met sieraadapplicaties. Het kleurenpalet varieert daarbij van hele warme kleuren als fuchsia, oranje of knalrood, tot koelere tonen zoals smaragdgroen en hemelblauw.
Locatie: Hal 3, stand A33
Website: www.desigual.com

Lumberjack – Een vleugje avontuur in de stad
Dit merk, opgericht in de 1980-er jaren, werd al snel synoniem met comfortabele schoenen, gemaakt van degelijke robuuste materialen. Uitermate geschikt voor een actieve op de natuur gerichte levensstijl en de buitensportwereld. De klassieke bootschoen en de “Gallione”, de gele wildleren “desert boot”, met de kenmerkende donkerbruine applicatie op de schacht zijn enkele “all time favourites” van Lumberjack. Naast de klassieke stijlen laat het label ook zien hoe men met sneakers, sandalen en teenslippers het thema buitenleven moeiteloos integreert in het stadsbestaan. In de lente-/zomercollectie 2012 staan lichte zachte materialen centraal, zoals linnen en suède. Deze zijn stevig, duurzaam en heel geschikt voor ieder stadsavontuur. Onopvallende wash- en kleurtoepassingen voegen daar een specifieke uitstraling aan toe.
Een highlight voor elke “stylische schoenenkast”, zijn de sneakers met een authentieke “modderfinish”.
Locatie: Hal 3, stand A49
Website: www.lumberjack.it

Flip Flop – kleurrijke avontuurlijke reizen
Met de nieuwe collectie onderneemt dit label een avontuurlijke stijlreis door Nepal. Het kleurenpalet voor de komende zomer is geïnspireerd op het donkere turquoise van de Mount Everest, het rozerood van de gojibes, het oranje van de monnikengewaden en het blauw van de Nepalese hemel. Net als bij de modelijn spelen ook de schoenmodellen losjes met kleurige parel- en leerapplicaties in authentieke stijl. Nieuw in de schoenencollectie zijn touwschoenen met houten zolen en kleurige sluitingen van raffiatouw. Een zachtleren voetbed zorgt voor het noodzakelijke draagcomfort. Zoals ieder seizoen verrast Flip Flop met vernieuwingen van de originele flipflop die in 1998 ontworpen werd en al sinds vele jaren een klassieker is. Deze keer zijn het nieuwe neonkleuren en wilde dierenprints.
Locatie: Hal 3, stand B48
Website: www.flip-flop.de

Gas Footwear – Italiaanse stijl
Met Hero, Glamour, Casual en Sneakers presenteert het Italiaans merk zich voor de eerste keer op GDS en brengt meteen een vierdelige lente-/zomercollectie 2012 mee. Hero mikt op ongewone en innovatieve vormen. Zo is er het cutbackmodel, geïnspireerd op de Australische surfers, met vóór een dikke zool, die naar achteren toe smal uitloopt. Gedurfd….maar stylish. Glamour scoort niet alleen punten met de “evergreens”, die in elke schoenenkast van betekenis thuishoren, zoals de desert- en workboots en de klassieke Derby, maar presenteert ook modellen in stadsstijl met strakke vormen. Hetzij gewoon, hetzij casual of bij het uitgaan, gedragen met een spijkerbroek of hoge hakken, met deze schoenen sla je bij iedere gelegenheid en in iedere outfit een prima figuur. Waar de Casual-lijn inzet op kleurige platte schoenen en sportieve touwschoenen, bieden de sneakers sportieve modellen, die comfort en functionaliteit combineren.
Locatie: Hal 3, stand A04
Website: www.gasjeans.com

Boombuz – 100 % Biologisch-Afbreekbaar
Winkelen zonder schuldgevoel kan met nieuwkomer Boombuz, want milieubescherming is onderdeel van het product. De kleurige plastic teensandalen worden emissieloos geproduceerd. Natuurlijke materialen en kunststof – gaat dat samen? Ja, dat gaat! De modellen bestaan uit natuurlijke kunststoffen met bandjes van bioweefsel, die milieuschadelijke lijmen overbodig maken. De schoenen zijn 100 % biologisch afbreekbaar. Het ergonomisch gevormde voetbed staat ook bij langdurig dragen garant voor een aangenaam draagcomfort. Stijl en duurzaamheid gecombineerd, voor fashionistas en fashionists.
Locatie: Hal 3, stand F69
Website: www.boombuz.at

Christófoli – Zuidamerikaans temperament
De nieuwe exposant Christófoli brengt Braziliaanse flair mee naar GDS. Dit gebeurt met platte ballerina’s en platte sandalen, sandalettes met hoge hakken en peeptoes. De lente-/zomercollectie voor 2012 is geïnspireerd op de stad van het Suikerbrood – Rio de Janeiro. De boulevards langs de Copacabana, de beroemde Lapabogen en de overige kenmerken van deze metropool dienden als grondslag en inspiratiebron voor de thema’s van de 12 verschillende lijnen van de collectie, die zo kleurrijk is als Rio zelf. Deze omvat alle kleurnuances van de typische carioca-zomers zoals natuurlijke kleuren en pasteltinten . De stijlen zijn zeer vrouwelijk en het gebruik van bloemen, sieraden en applicaties met linten en strikken karakteriseren de uitstraling van Christófoli en tonen duidelijk de liefde voor detail.
Locatie: Hal 3, stand F55
Website: www.christofoli.com

Wenger Footwear – Outdoor en Lifestyle met elkaar verbonden
Dit bedrijf is al heel lang bekend van het originele Zwitserse zakmes, uurwerken en vrijetijdsrugzakken. Nu presenteert het traditionele Zwitserse merk voor het eerst ook een trendy outdoor schoenencollectie voor dames en heren op de Duitse markt en treedt daarom als nieuwe exposant aan op GDS. De schoenen vullen het gat tussen de casual leren schoen en de echte sportschoen. De collectie omvat niet alleen open schoenen, sandalen, teenslippers en ¾ schoenen, maar ook lichte wandelschoenen.
Bij het materiaalgebruik richt men zich op een functionele combinatie van leer en technisch hoogwaardige kunstvezels.
Locatie: Hal 3, stand B89
Website: www.wengerna.com

De volgende GDS / GLOBAL SHOES zullen plaatsvinden van woensdag 7 tot en met vrijdag 9 september 2011 en van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 maart 2012. Tijdens de komende editie zullen in totaal ongeveer 1.280 exposanten uit 42 landen hun schoenen-, tassen- en accessoires-collecties voor het seizoen voorjaar/zomer 2012 presenteren.

 

Alle activitieiten en achtergrondinformatie aangaande GDS & GLOBAL SHOES zijn te vinden op internet onder:
www.gds-online.com
www.globalshoes-online.com