TOP

Merrell’s verkooporganisatie Wolverine sluit hoofdkantoor in Huizen

Het Europese hoofdkwartier van Wolverine in Huizen gaat binnenkort dicht. De verkooporganisatie van Merrell en Cat Footwear gaat het verkoopteam van beide merken nu concentreren in de permanente showrooms in het Brandboxx SBC in Leusden en het schoenencentrum C.A.S.T. Nieuwegein.

De maatregelen zijn genomen omdat Wolverine wereldwijd efficiënter wil opereren. De organisatie wil meer merkensynergie en een betere service aan de distributeurs. Als gevolg van dit plan is de organisatie in Groot-Brittannië inmiddels geherstructureerd. Alle verkoopactiviteiten van de diverse merken zijn nu gecentraliseerd in één kantoor in Londen. Op het Europese vaste land gaat dezelfde operatie plaatsvinden. De bestaande Europese kantoren in Nederland en Duitsland worden gesloten en alle ‘back-office’ activiteiten (financiën, administratie, customer service) verhuizen naar Londen. Bij vragen worden Nederlandse Merrell en Cat klanten te woord gestaan door Nederlandstalige medewerkers.
De hele operatie heeft geen gevolgen voor het Nederlandse Merrell team, dat aangestuurd wordt door Country Salesmanager Henk Seyerlin, en dat van Cat met Country Salesmanager Suard Posthuma.
Jacques van der Manden, tot nu toe verantwoordelijk voor de EMEA regio van Merrell en Patagonia Footwear, verhuist met zijn kantoor naar Nieuwegein. Hij heeft de behartiging van negen gebieden inmiddels overgedragen aan een collega. Jacques blijft verantwoordelijk voor een groot aantal landen in Noord-, Oost- en Zuid-Europe en het Midden-Oosten en is nu daarnaast eindverantwoordelijk voor de Benelux.