TOP

Micam biedt met preview-tour alvast een voorproefje op beurs in februari

Bezoekers van Micam zullen nog tot februari moeten wachten, maar in de aanloop naar de komende editie organiseert de Italiaanse schoenenbeurs alvast een preview-tour. Wie nu al wil weten wat de trends zijn, kan in december terecht bij drie teaser-events, waaronder een event in Brussel.

Beeld: Micam

Micam Milano vindt deze winter plaats van 19 tot en met 22 februari, maar de beursorganisatie wil bezoekers nu alvast informeren over het evenement en in staat stellen alle mogelijkheden te ontdekken. Met drie teaser-events hebben bezoekers hier in december de gelegenheid toe.

De preview-tour is op 1 december gestart in Berlijn waar een tentoonstelling van schoenen door Emerging Designers werd opgezet. Op 5 december vliegt Micam naar Seoul in Zuid-Korea om op 14 december te eindigen in Brussel. In de Bruxelles Tour & Taxis Orangerie kunnen bezoekers alvast de trends voor het nieuwe seizoen bekijken.

Exportlanden

De keuze voor Berlijn, Seoul en Brussel is niet toevallig, maar gebaseerd op cijfers. De landen zijn belangrijke klanten voor de Italiaanse schoenenmerken. Voor de Italiaanse schoenenexport staat Duitsland op de vierde plaats in de ranglijst van bestemmingen naar waarde en tweede in termen van volume. Het land groeide in de eerste helft van 2022 zowel in waarde (+22,4 procent) als in volume (+20,6 procent). Zuid-Korea laat een groei zien van 21,1 procent in hoeveelheid en 20,8 procent in termen van waarde. Het staat op de negende (hoeveelheid) en de zeventiende (waarde) plaats in de ranglijst van bestemmingslanden. Tot slot rapporteert de Benelux een groei van 25,7 procent in hoeveelheid en 29,9 procent in waarde.