TOP

Micam ShoEvent trekt 36.623 bezoekers

Micam ShoEvent, de schoenenbeurs die van 2 tot en met 5 maart 2010 plaatsvond in Fiera Milano Rho, heeft 36.623 bezoekers getrokken.

Hoewel een aantal Nederlandse exposanten deze Micam-editie op meer belangstelling hadden gehoopt, is volgens beursorganisator Associazione Nazionale Calzaturifici Italiani (ANCI) het bezoekersaantal stabiel gebleven. De maart-editie in 2009 trok 36.555 bezoekers.  

Tevreden
ANCI-president Vito Artioli is tevreden over het aantal bezoekers: “Het succes van deze editie bevestigt dat Micam voor bezoekers uit de hele wereld een referentie voor onze sector blijft. Ik denk dat dit de verdienste is van onze beursopzet die nooit is afgedwaald van het selectiecriterium van kwaliteit en van de sterke verbondenheid met de markt. Maar het is vooral de verdienste van de bedrijven die blijven investeren in onderzoek, technologie en design om steeds stijlvollere producten van een betere kwaliteit te kunnen presenteren, die daardoor concurrerend zijn.”

Tijdens de afgelopen editie presenteerden 1.597 exposanten, waarvan 591 uit het buitenland, hun nieuwe herfst/winter 2010-2011-collecties.

Langverwacht herstel
Vito Artioli zegt: “We zijn tevreden met de resultaten. Wij geloven dat we dit kunnen interpreteren als een van de eerste signalen van het langverwachte herstel. Niet alleen met betrekking tot het positieve bezoekersaantal. Maar vooral omdat de exposerende bedrijven ons bevestigen dat ze positieve gesprekken met klanten hebben gevoerd en dat het aantal bestellingen lijkt te stijgen.”

“Na een paar seizoenen van dalende orders, toonden de inkopers die deze editie van Micam bezochten, ook concrete interesse in de collecties en in veel gevallen maakten ze tijdens de beurs een keuze of schreven ze orders.”

Buitenlandse bezoekers 
Artioli is ook erg positief over de buitenlandse belangstelling, vooral van de Russische inkopers: “Dat gebied is strategisch erg belangrijk voor ons.”  

Het totale aantal bezoekers komt uit op 17.687 Italianen en 18.936 buitenlanders. Van de buitenlandse bezoekers komen de meesten uit Spanje, gevolgd door Frankrijk en Duitsland. Maar ook bezoekers uit Rusland en de landen van de voormalige Sovjet-Unie zijn goed vertegenwoordigd,  samen met de Japanners en de Amerikanen. Er waren 757 Nederlandse bezoekers, in maart 2009 waren dat er 801. Het aantal bezoekers uit België kwam uit op 677; een lichte stijging. Tijdens de vorige maart-editie kwamen er 612 Belgen naar de beurs. 

De volgende Micam wordt van zondag 19 tot woensdag 22 september 2010 ook weer gehouden in de Fiera Milano Rho.