TOP

Innovatie: schoenen gemaakt van oude televisies

Dat ecologisch geproduceerde schoenen in opmars zijn, is langer bekend. Maar dat schoenen nu ook gemaakt worden van oude televisies, is nieuw. Het schoenmerk Olsenhaus ontwerpt veganistische en ecologische schoenen van bijzondere materialen.

Olsenhaus kwam op het idee om televisies te recyclen door de grote populariteit van lcd-schermen. Veel consumenten stappen over op een op plattere tv en dumpen daarom hun oude televisies. Olsenhaus laat een microvezelstof maken uit oude beeldschermen en gebruikt dit ecologische materiaal in hun schoenen.

Ecologisch en veganistisch
Het merk is van ontwerper Elizabeth Olsen. Zij is al jaren actief veganist. Voor haar merk wil ze met het produceren van schoenen zo min mogelijk schade aanrichten aan mens, dier en milieu. Daarom maakt het merk nooit gebruik van dierlijke materialen zoals leer, zijde en wol. Maar Olsenhaus wil ook dat de schoenen zo lokaal mogelijk geproduceerd worden.

Zaagsel
De ontwerper blijft op zoek naar ecologische innovaties. Zo experimenteert Olsenhaus met het gebruik van zaagsel en gerecycled rubber voor de zool. Voor de hak wil het merk kunststof pellets gebruiken.