TOP

Secrid lanceert wallets met topstukken uit Mauritshuis en Rijksmuseum

De kunstwerken uit het Rijksmuseum en het Mauritshuis kunnen we voortaan gewoon in onze zak stoppen. Secrid lanceert met de Art collectie namelijk vier miniwallets met topstukken uit beide musea.

Het Meisje met de parel tevoorschijn halen bij de kassa van de supermarkt of een drankje afrekenen met een deel van de Nachtwacht? Het kan nu met de miniwallets uit de Art collectie van Secrid. Deze lijn is geïnspireerd op vier iconische Nederlandse schilderijen. Het Meisje met de parel van Johannes Vermeer en Het puttertje van Carel Fabritius, beide uit het Mauritshuis, vormen de ene helft van de collectie. Rembrandts pronkstuk De Nachtwacht en Bloemstilleven met een keizerskroon van Jacob Vosmaer, tentoongesteld in het Rijksmuseum, de andere helft.

Tot in detail

De kunstwerken zijn tot in de kleinste details op het leer gedrukt. Zelfs de barstjes in de oorspronkelijke verf zijn zichtbaar. Voor het drukken van de meesterwerken op leer is Secrid een samenwerking aangegaan met de Italiaanse leerbewerker Vivolo, onder andere bekend van het leerdrukwerk van verschillende grote modehuizen. Met hun speciale printtechniek is het gelukt om zelfs de kleinste details van de schilderijen in beeld te brengen.

Nederlands product

Met uitzondering van de Italiaanse leerbewerker zijn de wallets een Nederlands product. Het gaat om schilderijen van Nederlandse schilders en ze zijn in Nederland gemaakt door het eveneens Nederlandse familiebedrijf Secrid.

Secrid ontstond in de jaren negentig als ontwerpbureau met de naam Spirid. Toen eigenaren René en Marianne in 1997 merkten dat contant geld plaatsmaakte voor betaalkaarten, lanceerden zij een eerste wallet met de naam Secrid Bodycard. In 2009 volgde de Cardprotector. In de tussentijd bleef hun ontwerpwerk voor klanten als ING, Maxi Cosi en Quooker de belangrijkste bron van inkomsten, maar met de financiële crisis die Europa in 2008 trof, kregen de ontwerpers geen opdrachten meer van hun klanten. Ze besloten een eigen merk te starten met de visie om mensen anders te doen kijken naar de inhoud van hun broekzak. Op dat moment veranderde Secrid van bij- naar hoofdzaak.

Sindsdien heeft Secrid een snelle groei meegemaakt en in een gerenoveerd, industrieel pakhuis in Den Haag werken René en Marianne, hun drie kinderen en bijna honderd collega’s aan pocket-sized producten. Daarbij gaat het om cardprotectors en miniwallets waarvan creativiteit en duurzaamheid de belangrijkste kenmerken zijn. De producten van Secrid zijn op dit moment te vinden in ruim vijfduizend winkels wereldwijd.  

Sustainable souvenirs

Met de Art collectie wil Secrid haar bijdrage leveren aan het aanbod van sustainable souvenirs. Daarnaast steunt de koper met de aanschaf van een Art wallet rechtstreeks de musea die de schilderijen tentoonstellen. De collectie is verkrijgbaar op de website van Secrid, de Secrid Brandstore in Rotterdam en ruim vierhonderd verkooppunten wereldwijd. Het Mauritshuis en het Rijksmuseum verkopen de Art collectie in hun museumshops. 

Beeld: Secrid