TOP

Omzetgroei voor Rexor in 2009

Vrijdag 26 februari 2010 is er een Rexor-preview en vroegkoopbeurs met mode-informatie voor het komende herfst/winterseizoen 2010 georganiseerd in het Crowne Plaza Hotel in Antwerpen.

Als eerste gaf Ward Ottenburgh een korte uiteenzetting van de omzetcijfers in de detailhandel in de Benelux. Ook de omzetten van Rexor in de Benelux kwamen aan bod. Rexor is in 2009 in de Benelux sterk gegroeid met een totale omzet van 88.242.000 euro in 2009, dat is een stijging van bijna 7 procent ten opzichte van 2008. In de eerste weken van 2010 (omzetten t/m 10 februari) was er zelfs een stijging van bijna 15 procent.

In de Benelux telt Rexor inmiddels 190 aangesloten schoenwinkeliers. De inkooporganisatie hoopt eind 2010  op een ledental van 200 uit te komen.

Modetrends
Daarna was het de beurt aan Bea de Roo om haar visie op de (schoen)mode voor volgende herfst/winter te geven. Niek Jansen gaf een korte prognose voor het kleurenpalet voor komend seizoen. Als belangrijkste kleurgroep voor komende herfst ziet Rexor donkere kleuren, met voornamelijk zwart – aangevuld met de blauwen en grijzen – en veel bruintinten. Maar de vernieuwing zit vooral in de materialen en finishes – kleur zien we slechts als accent. Ook de ontwikkeling en de uitbreiding met nieuwe contractleveranciers werden benadrukt.

Meer dan de helft van de leden uit de Benelux waren op deze dag aanwezig. Na alle cijfer- en trendinformatie, konden de bezoekers de meer dan honderd nieuwe collecties van ruim veertig exposanten bezichtigen, evenals de eigen Rexor-modecollectie.