TOP

Michel Krol treedt toe tot directie Ecco Worldwide

Schoenenproducent Ecco heeft per 1 januari 2011 zijn Group Managing Board met twee nieuwe leden uitgebreid. De Nederlander Michel Krol (48), momenteel managing director voor Ecco in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, is één van deze nieuwe directieleden. Hij is benoemd tot executive vice president.

Michel Krol blijft verantwoordelijk voor de resultaten in de EMEA-regio. Het bedrijf heeft ruim 14.000 verkooppunten in dit gebied, waarvan zo’n 1150 in Nederland.  De nieuwe executive vice president blijft vanuit het vorig jaar geopende EMEA-hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost werken. Daar werken momenteel 120 mensen.

Krol is inmiddels ruim veertien jaar werkzaam bij het van oorsprong Deense familiebedrijf dat nog steeds in handen is van de familie Toosbuy. Hij begon zijn loopbaan bij Krol Schoenen. In 1996 werd hij op 34-jarige leeftijd general manager bij de Hoogenbosch Retail Group.

Ecco West-Europa
In 1998 koos Krol voor een internationale functie als commercieel directeur bij Ecco West-Europa, waar hij verantwoordelijk was voor de Nederlandse, Belgische en Britse markt. Vanaf 1999 werd hij managing director van die regio, een rol die hij tien jaar bekleedde. Twee jaar geleden, in januari 2009, breidde zijn verantwoordelijkheid zich uit tot de gehele EMEA-regio. Vanaf 1 januari voegt Krol daar de taak van executive vice president aan toe.

Ander nieuw directielid
Naast de benoeming van Krol wordt per 1 januari 2011 ook Panos Mytaros (41) aan de directie toegevoegd. Mytaros bekleedt momenteel de functie van managing director van de Ecco Leather Group in Dongen, Noord-Brabant.

De Deen Michael Hauge Sørensen (37), voormalig executive vice president of global sales, is benoemd tot chief operating officer. Hiermee neemt hij het dagelijks management over van ceo Dieter Kasprzak, die zich meer gaat richten op ontwerp en productie.

In Schoenvisie 2 (verschijnt februari 2011) leest u een uitgebreid bedrijfsprofiel van Ecco Nederland.