TOP

Modekleuren winter 2013-2014: stylingtips van Textilia’s trendwatchers

Bij de nieuwe kleurkaart met modekleuren voor herfst/winter 2013-2014, die abonnees van Schoenvisie ontvangen bij editie 1-2013, horen behalve de praktische 'handleiding' in het blad, ook deze stylingtips van Textilia's trendwatchers.

Vrouwenmode, stylingtips van Christine Boland
JONG Zwart en alle nachtdonkere kleuren zijn belangrijk. Daarnaast juist alle zeer lichte neutralen en poederige pastels: hoe lichter hoe beter, gecombineerd met kopertinten en echte koperglans of in extreem contrast met donkeren zoals bijvoorbeeld wit kant over een zwart item. Felle kleuren hebben een vibrerend effect en zijn geschikt als highlights bij donkeren en óók bij neutrale en pastelcombinaties. Of ze worden juist als statement allover toegepast.

KLASSIEK Zoals wit de kernkleur is in lente/zomer 2013, zo is zwart de kern van het kleurbeeld voor winter 2013-2014. Zwart en alle zeer donkere tinten zoals nachtblauw, donkergroenen, petrols, portroden  en aubergines. Liefst onderling gecombineerd, maar ook heel mooi in helder contrast met wit en heel lichte pastels. In het neutrale gamma zien we gelige en rozige cameltinten opkomen gecombineerd met zalm en koraal. Blauwen blijven in alle toonaarden belangrijk evenals gelen, amber-, mosterd- en honingtinten. In opkomst: oranje-achtigen.

Mannenmode, stylingtips van Jeroen Winnubst
JONG Kledingvormen worden iets wijder, schouders vallen op en klassiekers worden grappiger. Dramatische effecten worden bereikt door het toepassen van allerlei zwartnuances met fel rood. Gewassen organische groene en grijze tinten combineren samen met fellere chemische kleuren, als rood, felblauw en oranje. Alle blauwen en groenen gaan samen met paars voor een pittig clubgevoel.

KLASSIEK Donkere mannenkleuren zoals blauw, zwart, olijfgroen en aubergine worden intens en dieper en kunnen met elkaar worden gebruikt. De botanische ‘eetbare’ kleuren zijn toon-op-toon te gebruiken in totale outfits en als onverwachte accenten. Lichte neutralen gaan kleur-op-kleur. Modevarianten op de klassiekers blijven populair: meer volume rond de schouders en macho-geometrie blijven modern ogen. Tip: Hussel alle stijlen door elkaar.

Jeans, stylingtips van Jan Agelink
Denims in alle mogelijke wassingen en verwerkingen lijken model te hebben gestaan voor de basis van de kleurkaart voor winter 2013-2014: vervaagd, vergrijsd en verkleurd. Maar ook intens en diep donker indigo vindt zijn weg. Opvallend is de ontwikkeling van denim in tops en accessoires. Voor de broeken geldt een verdere groei naar originele silhouetten en fits.

Sportfashion, stylingtips van Jan Agelink
Naast de typische ‘active’ sportkleuren en -materialen, verschijnen er meer folkloristische en traditionele elementen in dit segment. Het winterseizoen is daardoor veelkleurig, maar met een donker filter. Hightech materialen worden ambachtelijker verwerkt en verassend gecombineerd. Opvallend is het gebruik van zachte materialen en structuren die een nieuwe impuls geven aan silhouetten.

Bodyfashion, stylingtips van Stijlinstituut Amsterdam
Wie durft? Ga voor diepdonkere combinaties in leeroptiek met iriserende effecten, koperen glans of blurry digitale prints. IJle, opalen uni’s en verfijnde voiles in minimalistische belijning. Gedetailleerde lingerie, historisch geïnspireerd, met klassieke ornamenten, kant en artisanale versieringen. Of maak een eclectische mix van decomotieven, oriëntaalse folklore en een excentriek gebruik van kleur, decoratie, kant en print.

Kindermode, stylingtips van Tineke Igel
Na een zomer vol met fluo’s nemen we een enorme stap naar een veel rustiger en donkerder kleurbeeld. Samen met allerlei grijzen vormen de vele prachtige winterdarks de basiskleuren van dit seizoen.  Ze worden opgevrolijkt door warme herfstkleuren en felle accentkleuren van blauw en koper. Nieuw is het combineren van deze donkeren met pasteltinten en winterwit.  Met groen als belangrijke nieuwkomer wordt het een prachtig winterseizoen.