TOP

Na Almere ook Brandboxx Leusden in financiële problemen

Het faillissement van TCN Property Projects heeft negatieve gevolgen voor Brandboxx Leusden, ondanks dat deze vestiging behoort tot de financieel gezonde activiteiten van TCN.

Enkele weken geleden verleende de rechter surséance van betaling aan Brandboxx Almere en TCN, waarop die eerste een faillissement aanvroeg. Omdat TCN PP de werkgever is van de medewerkers bij Brandboxx Leusden, waaronder het management, de administrat­­­­ie en de receptie, is hen ontslag aangezegd.

Eind van het jaar
De showroomhouders kregen gisteren te horen dat het team sowieso tot het einde van het jaar in functie blijft om het centrum draaiende te houden. Dat werd het verzekerd door de manager van Brandboxx Leusden Mark Zwinkels.

Geen gevolgen
Het faillissement van TCN PP heeft geen gevolgen voor de lopende huurovereenkomsten ­­van de showroomhouders. Zij hebben namelijk een overeenkomst met TCN Sports Business Center Holding, dat de juridische entiteit is van Brandboxx Leusden en het gebouw huurt van een Engelse investeerder. De dagelijkse activiteiten in Leusden gaan gewoon door, evenals de momenteel plaatsvindende verbouwingen en verhuizingen van showrooms.