TOP

Nederlands mode- en schoenenlabel Goosecraft vraagt faillissement aan

Goosecraft heeft het faillissement aangevraagd. Het Nederlandse modemerk kwam in de problemen nadat de omzet vorig jaar sterk daalde, terwijl de bedrijfskosten juist stegen.

Foto: Goosecraft

Het faillissement wordt naar verwachting volgende week dinsdag uitgesproken door de Rechtbank Amsterdam, meldt Retailtrends op basis van een persbericht. De impact van de dalende omzet en stijgende kosten samen bleek zo sterk, dat een faillissement ‘onafwendbaar’ is geworden.

Doorstart onderzoeken

Dat betekent dat de 24 medewerkers van het Nederlandse modemerk hun baan verliezen. “Zij hebben zich met hart en ziel ingezet om het merk te redden. Het is bijzonder spijtig dat dit niet gelukt is”, schrijft Dick Hauber, CEO van Netraco Group, waar Goosecraft onderdeel van is. Voor de andere bedrijfsonderdelen heeft het faillissement geen gevolgen.

De CEO laat weten dat het bedrijf de mogelijkheden voor een doorstart gaat onderzoeken, zodra er een curator aangewezen is. “Indien dit niet lukt, zullen we iedereen ondersteuning aanbieden om een nieuwe werkkring te vinden. Het is op dit moment nog te vroeg om daar meer over te zeggen.”

Modieuze leercollectie

Goosecraft staat vooral bekend om de leren jassen. Hauber richtte het merk in 2006 op met zijn voormalige compagnon Vincent van der Weijden. Ze wilden een modieuze leercollectie brengen met naast kleding ook schoenen en accessoires. Door samenwerkingen met BN’ers speelde Goosecraft zich al snel in de kijker. Het merk is verkrijgbaar bij retailers als De Bijenkorf, Omoda, Shuz, Wehkamp en Zalando. Goosecraft heeft ook twee winkels, in Amsterdam en Batavia Stad, en een webshop. Die is inmiddels uit de lucht.