TOP

Nederlandse Schoenmakers Vereniging steunt schoenmaker uit Heerlen

De Nederlandse Schoenmakers Vereniging (NSV) roept schoenmakers op om zich in te zetten voor hun collega Raimondo Fattacchio. De eigenaar van schoen- en sleutelmakerij Sta Sterk is een van de getroffen ondernemers in winkelcentrum 't Loon in Heerlen.

Winkelcentrum ’t Loon in Heerlen wordt naar alle waarschijnlijkheid afgebroken. Door een enorme verzakking is het gebouw niet meer te redden. De verzakking wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de mijngangen onder de stad. Volgens Dagblad De Limburger verliest Raimondo Fattacchio alles wat hij in 22 jaar heeft opgebouwd.

Drama
Via de website van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging wordt opgeroepen om de schoenmaker te steunen: “Drama voor Schoen- en Sleutermakerij Sta Sterk in winkelcentrum ’t Loon in Heerlen.”

“Ongetwijfeld heeft u het nieuws op televisie gezien over winkelcentrum ’t Loon in Heerlen. Juist op het deel wat op instorten staat en waar de winkeliers absoluut niet meer naar binnen mogen zelfs niet om spullen te halen is schoenmakerij Sta Sterk gevestigd van onze collega de heer Fattaccio.”

“Het is zeker dat hij alles kwijt is. Zijn machines, de schoenen van de klanten en de complete voorraad en inventaris. Maar daarnaast natuurlijk in één klap zijn complete broodwinning. Ook alle schoenen van klanten die al gerepareerd waren en niet afgehaald staan nog in de zaak. Er komt dus voor bij Raimondo en Sabrina Fattaccio geen euro meer binnen.”

Enorm probleem
“Zelfs als op korte termijn er een nieuwe locatie voor hen beschikbaar komt hebben ze een enorm probleem. Ze hebben namelijk ook de machines niet meer om de schoenreparatie op te verrichten. En hoe komen ze aan geld om dat op korte termijn te regelen.”

“Wij vinden dat de Nederlandse Schoenmakerij Raimondo en Sabrina Fattaccio niet in de kou kan laten staan. De Vereniging zal hen in eerste instantie waar mogelijk onder steunen. Vanaf deze plaats wensen wij hen in ieder geval ontzettend veel sterkte!”