TOP

Nieuwe app voor winkeliers: Mijnwinkelafspraak.nl

De nieuwe app Mijnwinkelafspraak.nl wil het voor retailers en consumenten makkelijker maken om shopafspraken in te plannen. Iets wat goed uitkomt, nu het merendeel van de winkels in Nederland ook de komende weken alleen op afspraak open mag zijn.

De begin maart gelanceerde app Mijnwinkelafspraak.nl wil retailers tegemoet komen die het handmatig inplannen van afspraken tijdrovend en inefficiënt vinden, maar de knowhow missen om een online afsprakensysteem op te zetten. Hoe het werkt: via een link op de website of social mediakanalen of een poster met QR-code op het raam komen klanten uit bij de Winkelagenda, waar ze kunnen zien welke tijdsblokken beschikbaar zijn en direct een afspraak kunnen inplannen. De winkelier kan in de app de afspraken beheren, annuleren en handmatig toevoegen. Specifieke zaken zoals winkelgegevens, openingstijden, tijdsblokken en het maximum aantal personen kunnen apart worden ingesteld.

Eerste ervaringen

Mijnwinkelafspraak.nl is de afgelopen weken getest met consumenten en winkeliers en er is contact met brancheorganisaties en overheid over de verdere ontwikkeling. Fatima Köçer, de eigenaar van modewinkel Groots uit Rijswijk, is alvast enthousiast. “Ik vind het heel handig dat ik niets meer met een papieren agenda hoef te doen en alle afspraken op één plek heb staan.”

De app is nu live en kost 119 euro (excl. btw) per jaar voor winkeliers. Hierbij ontvangen zij ook een raamposter met QR-code die verwijst naar de winkelagenda, een directe link om te delen op social media en de eigen website en een set banners om op social media te gebruiken.

Beeld: Andrea Piacquadio via Pexels