TOP

Outletcentrum Bleizo komt er toch

De bouw van het Outletcentrum Bleizo gaat toch door, dat heeft Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland dinsdagmiddag 13 november uiteindelijk besloten.

Ondanks de vele protesten van retailers uit omringende dorpen en steden, kiest de provincie Zuid-Holland toch voor de komst van het outletcentrum op de grens van Zoetermeer en Lansingerland.

Gedeputeerde Staten erkent de kritiek en angst dat Bleizo verdere winkelleegstand in de hand zou werken, maar is ook van mening dat het de economie van de provincie kan versterken. Zij stellen als voorwaarde dat 20 duizend vierkante meter, de helft van de totale oppervlakte, verhuurd moet worden aan producenten van alleen outletartikelen.

Toenemende leegstand
Lobbyist en brancheorganisatie CBW-Mitex reageert ontstelt op het besluit van Gedeputeerde Staten en reageert in een persbericht: “Zij zetten de belangen van de inwoners en van de detailhandel in de binnensteden op het spel. Het is ontstellend te constateren dat de Provincie de aantasting van de leefbaarheid van haar kernen door toenemende leegstand voor haar rekening neemt.”

Onmogelijk
Volgens CBW-Mitex is de eis dat 20 duizend vierkante meter aan exclusieve outletproducten bestemd moet zijn onmogelijk. “De initiatiefnemers geven zelf aan dat ze hieraan de eerste tien jaar niet kunnen voldoen. Toch gaf dezelfde provincie groen licht voor de plannen.”