TOP

Overname tassenmerk Coccinelle

Het Zuid-Koreaanse bedrijf E. Land World Limited heeft het Italiaanse tassenmerk Coccinelle overgenomen. De overname zal in het eerste kwartaal van 2012 worden afgerond.

Angelo Mazzieri was tot op heden de grootste aandeelhouder van het tassenmerk. Mazzieri zal zijn belang van 51 procent van de aandelen aan E. Land verkopen. Hij blijft wel aan als ceo. 

Antichi Pellettieri, eigenaar en licentiehouder van verschillende schoenen- en accessoiresmerken, bezit de overige 49 procent van de aandelen. Antichi Pellettieri ontvangt van E. Land 15,5 miljoen euro voor het aandelenpakket.

Aziatische markt
Volgens ceo Angelo Mazzieri kan Coccinelle door deze overname verder groeien op de Europese en vooral op de Aziatische markt. Azië is voor de E. Land Group de grootste markt. De E. Land Group heeft een groot aantal eigen modemerken en licenties waaronder Ellesse, New Balance en Berghaus. Ook is het bedrijf actief in de retail en horeca.

Coccinelle werd in 1978 opgericht in Parma. Het Italiaanse bedrijf maakt tassen en accessoires onder de eigen merknaam en in het verleden in licentie voor onder andere Miss Sixty. In 2006 nam de Mariella Burani Fashion Group een meerderheidsbelang in het merk. Na het faillissement van Mariella Burani in 2010 werd het merk ondergebracht bij dochterbedrijf Antichi Pellettieri SpA.