TOP

Oxxy start met kinderschoenen

Oxxy werkt hard aan een uitgebreide schoenenlijn, bedoeld voor kinderen die de slofjes van het kinderaccessoiremerk ontgroeid zijn. Oprichter Willem Heijmans vertelt over de plannen.

Voor deze nieuwe kinderschoenenlijn heeft Oxxy een stylist in de arm genomen die de collectie gaat ontwerpen. Gepland staan 100 modelletjes in de maten 23 tot maat 32. “We gaan de nieuwe schoenenlijn bewust pas vanaf maat 23 brengen, omdat we de eerste maatjes al coveren met onze babylijn. Door ons eigen productiebedrijf in India zal de verkoopprijs laag blijven”, voegt Willem Heijmans eraan toe. “Voor 29,95 bieden wij een compleet leren schoentje. Een belangrijk voordeel is verder dat we voorraadhoudend zijn, ook met de nieuwe schoenenlijn. Bij ons kan de klant per week bijbestellen op wat hij verkocht heeft. Aan het feit dat we momenteel wekelijks nieuwe klanten krijgen, merken we dat daar veel behoefte aan is.”

Export
Naast Nederland is Oxxy sinds dit jaar ook actief in België en Rusland, Duitsland komt daar binnenkort nog bij. Willem Heijmans vertelt: “In januari starten we via het inkoopcentrum Haus Paris in Neuss met de verkoop aan de Duitse markt. We zullen daar in de buurt op zoek gaan naar verkopers.” Het is nu alleen nog wachten op het nieuwe magazijn dat helemaal uitgerust zal zijn voor de voorraadcollectie. Als alles loopt volgens planning zal Oxxy 1 december 2009, vlak voor aanvang van het nieuwe seizoen, de nieuwe locatie betrekken.