TOP

Preview Modefabriek: 10x nieuwe schoenen- en accessoiremerken

Over minder dan twee weken is het eindelijk zover: de eerste fysieke editie van Modefabriek sinds de uitbraak van de coronapandemie. Ruim vierhonderd merken zullen daar hun nieuwe collectie tonen. Maak kennis met deze tien schoenen-, tassen- en accessoirelabels, die deze zomer nieuw of terug van weggeweest zijn op de beurs.

Barong Barong

Barong Barong maakt sinds 2003 handgemaakte sieraden voor mannen en vrouwen met uitgesproken ontwerpen. Barong Barong is een Indonesisch gezegde dat betekent: de schoonheid die iedereen in zich heeft, maar die soms nog ontdekt moet worden. Het merk brengt opvallende statement sieraden die de drager op de voorgrond plaatsen en laten zien wie je bent. Omdat het merk een groeiend aantal aanvragen vanuit de modebranche krijgt, staat het dit seizoen opnieuw op Modefabriek.

Cabaïa

Het Franse merk Cabaia begon in 2016 met beanies met drie verwisselbare pompons erbij. Daarna volgden sokken met een kleine bamboeknoop om ze bij elkaar te houden en te voorkomen dat ze kwijtraken in de was. Drie jaar geleden volgde de Adventurer Backpack, een praktische rugtas. Inmiddels staat er een volwaardige accessoirescollectie. Het duurzame bedrijf heeft alle plastic verbannen, werkt met gerecyclede materialen en maakt producten die lang meegaan. Het merk is flink aan het groeien en nu is het tijd om uit te breiden op de Nederlandse markt met de nieuwe partner Fancy Farmers.

Enamel Copenhagen

Het Deense sieradenmerk Enamel Copenhagen bestaat al tien jaar en staat in de top 3 van best verkochte sieradenlabels in Scandinavië. Nu is het merk klaar om de rest van Europa te veroveren. Elk stuk uit de collectie is vervaardigd uit 18 karaat verguld sterling zilver en wordt in Thailand geproduceerd. De sieraden zijn uit voorraad leverbaar. In de collectie vind je oorbellen, kettingen, armbanden en ringen. Bodewes Fashion is tijdens de coronaperiode begonnen met de verkoop van Enamel en heeft nu voor het eerst de mogelijkheid het merk op Modefabriek te tonen.

Gabriella G

Gabriella G is het tassenmerk dat is vernoemd naar Gabriella Gucci, telg uit de bekende Gucci-familie uit Florence. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid staan hoog in het vaandel bij het luxe Italiaanse eco-friendly merk. Gabriella G gebruikt alleen door GOTS gecertificeerde materialen die onder eerlijke werkomstandigheden zijn geproduceerd. Daarnaast wordt er ook gewerkt met leerrestanten, doet het merk aan upcycling en is het bedrijf plasticvrij. Het merk werd een jaar geleden gelanceerd en maakt nu de stap naar Nederland met de Netraco Group in Amsterdam als agentuur.

Gap

Het Amerikaanse casual lifestylemerk Gap bestaat al meer dan vijftig jaar en is wereldberoemd. De Unlimited Footwear Group (UFG) heeft in maart 2022 een licentiepartnerschap aangekondigd met Gap Inc. voor het ontwerpen, produceren en distribueren van schoenen van het merk Gap in de hele Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Scandinavië. Op Modefabriek kunnen retailers kennis maken met de allereerste Europese schoenencollectie van het merk voor mannen, vrouwen en kinderen.

Komrads

Het Belgische sneakermerk Komrads wil duurzame en ecologische sneakers maken, zonder in te boeten op kwaliteit, comfort en design. Op Modefabriek wordt de nieuwe collectie OCNS gepresenteerd, die zijn tijden de covid-periode ontwikkeld en hebben zolen van gerecyclede rubber, voeringen van gerecyclede katoen en een upper van plastic uit de oceanen in samenwerking met the Seaqual initiative. Daarnaast presenteert het merk ook de ICNS, een origineel Sovjet-model dat een redesign heeft gehad en gemaakt is van gerecyclede katoen. En de APLS zijn sneakers gemaakt van apple skin, als duurzaam alternatief voor dierlijk leer. Het merk wil zich nu op de Nederlandse markt storten en werkt daarvoor samen met een nieuw agentuur, Sole Agency.

K-Swiss

Na een lange tijd van weggeweest is K-Swiss weer terug op Modefabriek. Samen met Frankrijk en Duitsland hoort de Benelux tot belangrijkste strategische markten in Europa voor het merk. Het Amerikaanse heritage tennismerk draait al sinds de jaren zestig mee en lanceerde ’s werelds eerste volledig leren tennisschoen. Die werden al snel een stijlstatement, zowel op als naast het veld, in countryclubs of in het straatbeeld. Inmiddels brengt het merk een uitgebreide sneakercollectie. Sinds 2019 is het merk in handen van het Chinese Xtep, net als de schoenenmerken Palladium en Saucony.

Noella

Het Deense korte termijnlabel Noella is in 2016 opgericht en brengt naast de kledingcollectie een uitgebreide tassenlijn. Het merk focust zich op korte termijn leveringen en garandeert kwaliteit met een commerciële prijs. Er zijn 4 express en 4 voororder leveringen. De tassencollectie sluit aan op de actuele trends met een breed scala aan modellen, kleuren, materialen en formaten. In de styling van de kledingcollectie voor de fotografie worden de verschillende tassen gebruikt. Noella wordt sinds een jaar in Nederland vertegenwoordigd door agentschap Tof Agency.

Palladium

Palladium viert dit jaar het 75-jarig jubileum en introduceert verschillende iconische archiefstijlen opnieuw. Het jubileum wordt aangehaald om de sterke geschiedenis van het van oorsprong Franse schoenenmerk opnieuw te delen. Palladium staat bekend om de robuuste hoge veterschoenen van canvas en grove rubberen profielzool (Pampa Boots). De collectie bevat inmiddels veel meer modellen, maar de iconische schoenen waar het allemaal mee begon zitten er nog steeds in.

The Hoff Brand

The Hoff Brand is een Spaans sneakersmerk dat sinds 2016 bestaat. De kleurrijke ontwerpen zijn geïnspireerd door reizen naar symbolische plaatsen over de hele wereld, maar ook kunst is een inspiratiebron. Onderscheidend zijn de zolen met ​​afbeeldingen die verwijzen naar de steden of de artistieke stromingen waarnaar ze vernoemd zijn. Op deze manier maken de skyline van Madrid of Bangkok en details van surrealisme of dadaïsme deel uit van de ontwerpen van Hoff.