TOP

Pumps Hester Vlamings geveild voor 2.100 euro

Dit jaar organiseerde Staalbankiers voor de vijfde keer de Goede Doelen Rally. Tijdens de rally werd een paar rode pumps van schoenenontwerpster Hester Vlamings geveild voor 2.100 euro, de opbrengst gaat naar de Nederlandse Hartstichting.

Samen met veilinghuis Christie’s organiseerde de Goede Doelen Rally een veiling, dit jaar voor de Nederlandse Hartstichting. Eén op de drie Nederlanders sterft aan hart- en vaatziekten, de Nederlandse Hartstichting zet zich in om het aantal sterfgevallen omlaag te brengen. Om dit goede doel te steunen werd tijdens de rally een paar op maat gemaakte rode pumps, naar keuze met of zonder tekst, van schoenenontwerpster Hester Vlamings geveild.

Nieuw recordbedrag
De pumps zijn uiteindelijk voor 2.100 euro verkocht aan een vrouw uit Oosterbeek. “Ik kan het niet geloven,” reageerde Hester Vlamings. “Ik dacht dat het een grapje was, maar het is echt waar. Ik had niet durven hopen dat een paar van mijn schoenen zoveel geld zou opbrengen.” Het recordbedrag tot nu toe in Nederland ooit geboden voor schoenen was 4.560 euro voor een laars van Jan Jansen voor Fong Leng.