TOP

Rappers van Black Eyed Peas en Outkast ontwerpen sneakers

Dat rappers eigen schoenen ontwerpen, lijkt steeds vaker voor te komen. Zo heeft rapper Taboo van Black Eyed Peas onlangs een schoenenlijn gelanceerd: 'Taboo Deltha 3008' genaamd. En ook rapper Big Boi van Outkast is een samenwerking met Converse aangegaan om een sneaker te ontwerpen.

Taboo zegt over zijn ontwerp: “In 3008 zal er geen oorlog, racisme en onrust zijn. Daar komt de naam Deltah 3008 vandaan. Toen ik een kind was, kon ik me geen coole schoenen permitteren. Dus voor mij eigen merk wilde ik iets geweldigs ontwerpen dat iedereen kan betalen.” De schoenen zijn via de webshop Footaction verkrijgbaar.

Fans
Ook rapper Big Boi van Outkast komt met een eigen sneaker. Hij heeft ter gelegenheid van zijn nieuwe album: ‘Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty’ een gymp voor Converse ontworpen.

Hij vertelt over zijn ontwerp: “Iedereen kent het Converse All Star-logo en ik heb de eer om een limited-edition te ontwerpen. Het betekent veel voor mij, omdat ik mijn fans nu iets terug kan geven. Zo lang ik me kan herinneren gaan Converse en muziek hand in hand, dus over deze samenwerking hoefde ik niet lang na te denken.