TOP

“Rexor blijft Rexor”

Op vrijdag 14 september 2010 werd tijdens de GDS in Düsseldorf de zestiende Rexor-partnerbijeenkomst georganiseerd. Door de nieuwe aandeelhoudersstructuur van Garant Schuh + Mode AG is nu ook Rexor voor 51 procent eigendom van de ANWR-groep.

De nieuwe commercieel directeur Günter Neunaber stelde zich aan de leden voor. De jaarrekening 2009 werd unaniem goedgekeurd. Uitgaand van een centrale betalingsvolume van 158,4 miljoen euro bedragen de inkomsten 3,4 miljoen euro. Onder de streep staan de beste jaarlijkse resultaten uit de geschiedenis van Rexor: 0,86 miljoen euro.

De inkoopgroep telt ongeveer 500 partners in Duitsland, België en Nederland. Voor het huidige fiscale jaar verwacht Rexor een stabiele centrale volumeregeling. De organisatie heeft er alle vertrouwen in nationale en internationale partners voor het concept te kunnen winnen.

ANWR
Zowel voorzitter Robert Natter en directeur Wolfgang Roessing benadrukten: “Rexor blijft Rexor”. Ook onder de nieuwe overkoepelende ANWR-groep geldt dat voor Rexor als onderdeel van Garant nog steeds. Het internationale karakter van de inkoopvereniging met een sterke aanwezigheid in de Benelux is een belangrijk onderdeel van de internationale focus van ANWR.

Afscheid
Na 33 jaar in de Raad van Commissarissen van Rexor nam Heribert Endres afscheid. De 72-jarige voormalige vice-voorzitter is geen kandidaat meer voor de reguliere raadsverkiezing.

Ook Klaus Schormann, tot juni 2010 commercieel directeur van Rexor vertrekt. Na tien jaar bij Rexor, wordt hij nu directeur van Garant in Duitsland. Voorzitter van de Raad van Commissarissen Robert Natter bedankte Endres en Schormann voor hun inzet.

Raad van Commissarissen
De Rexor-partners gingen akoord met de toetreding van de bestuursleden Michael Hartmann (Schuhtick, Berlijn) en Michel Decremer (Distri-Shoe, België) en kozen Harald Braschoss, de vertegenwoordiger van de HBT Trust, als opvolger van Heribert Endres in de Raad van Commissarissen. Vertegenwoordigers van Garant Schuh + Mode AG in de Raad van Commissarissen zijn nog steeds Robert Natter, Frank Schuffelen und Heike Discher. Robert Natter blijft voorzitter.