TOP

Schoenenkwartier Waalwijk presenteert Schoenenlab: Innovatieve creaties van de toekomstige generatie schoenontwerpers

Het Schoenenkwartier in Waalwijk staat van 26 januari tot en met 1 april in het teken van het Schoenenlab. Hier tonen toekomstige schoenontwerpers, in samenwerking met Design Academy Eindhoven (DAE), hun creativiteit door te experimenteren met nieuwe materialen en technieken. Ontdek fascinerende projecten, variërend van 3D-geprinte zolen tot uitdagende kostuums die een blik werpen op de wereld door de ogen van een kind.

Beeld: Kristiyan Hristov: ‘Rapid Foot Evolutions’: hoe het gebruik van biomimicry ingezet kan worden bij het ontwerpen en maken van schoenen gebruikmakend van VR design en 3D printing.

Schoenontwerpers van de toekomst presenteren zich van 26 januari tot en met 1 april in het Schoenenkwartier. Met de blik vol op de toekomst gericht is het niet vreemd dat er ruimte is voor nieuw talent in het Schoenenkwartier. Er zijn projecten te bekijken van designers Joris de Groot, post graduates Clemens Tomlow, Kristiyan Hiristov en tweedejaars Design Academy Eindhoven (DAE) studenten studio Body Building. Deze laatste groep werkte 3 maanden in het Schoenenlab aan hun projecten. DAE werkt sinds 2023 samen met het Schoenenkwartier en biedt de studenten tijd en ruimte om te experimenteren met nieuwe materialen en technieken, gebruik te maken van de kennis- en expertise van de schoenenexperts in het Schoenenlab én de rijke collectie van het museum.

De tentoongestelde werken zijn divers van aard van 3D-geprinte zolen en uitdagende kostuums, die de toeschouwer uitnodigen om opnieuw te kijken vanuit het speelse perspectief van een kind. Het Schoenenkwartier benadrukt hiermee zijn toewijding aan het ondersteunen van jonge makers en ontwerpers, jaarlijks een podium biedend waar innovatie, technologie, ambacht, materiaal, en design samenkomen. Van 26 januari tot en met 1 april is het Schoenenlab open voor iedereen die zich wil laten inspireren door de grenzeloze creativiteit van de nieuwe generatie schoenontwerpers.