TOP

Schuurman Schoenen bij laatste drie ‘Human Capital Award 2009 retail’

Schuurman Schoenen in Borne, Valentine Juwelier in Amsterdam Zuidoost en Wibra in Veenendaal zijn de retailbedrijven die meedingen naar de Human Capital Award 2009 retail.

De jury koos deze drie vestigingen uit totaal zes al eerder voorgedragen bedrijven. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de gala-avond van de Stichting Retail Jaarprijs op 11 november aanstaande in Hilversum.
De Human Capital Award is de prijs voor het bedrijf dat er het best in slaagt om hun ‘menselijk kapitaal’ te verzilveren. Op een structurele basis investeren in de professionalisering van medewerkers is goed voor de continuïteit en winstgevendheid. Tegelijk biedt het medewerkers loopbaanperspectief en carrièremogelijkheden. In 2006 behoorde een ander schoenenbedrijf, namelijk Shoetime, tot de laatste drie, maar de uiteindelijke winnaar werd de Jumbo supermarkt in Winterswijk.

De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers, onderwijs en het organiserende Kenniscentrum Handel, kijkt vooral naar de mate waarin het ontwikkelen van medewerkers deel uitmaakt van het totale bedrijfsbeleid. Een belangrijke vraag die daarbij aan de orde komt is ‘wat doet het bedrijf om de juiste mensen te werven, te laten presteren en aan de zaak te binden’?

Schuurman Schoenen (Borne), Valentine Juwelier (Amsterdam Zuidoost) en Wibra (Veenendaal) blijven over na de selectieronde die begon met zes bedrijven. De andere voorgedragen bedrijven waren: Albert Heijn (Amsterdamsestraatweg, Utrecht), Hema (Asten) en Het Goed (Emmeloord).