TOP

Skechers behaalt recordomzet in 2019

Skechers heeft in 2019 een recordomzet behaald met 5,22 miljard dollar (4,7 miljard euro).

2019 was een goed jaar voor Skechers, het merk behaalde namelijk een recordomzet van 5,22 miljard dollar (4,7 miljard euro). Dat komt neer op een groei van 12,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Skechers. De netto inkomsten stegen met 15,1 procent naar 346,6 miljard dollar.

Chunky sneakers

Ceo Robert Greenberg, ceo van Skechers, vertelt in het jaarverslag: “Onze missie is, zoals altijd, om stijl, comfort en innovatie aan de wereld te leveren. Onze voortdurende groei, samen met de 27 product- en merkonderscheidingen die we in 2019 hebben ontvangen, zijn het bewijs dat we ons doel hebben bereikt.” Ook benoemt hij de bijdrage van Skechers aan het succes van de chunky sneaker.

Impact coronavirus

Greenberg uit ook zijn zorgen over de uitbraak van het coronavirus: “We maken ons grote zorgen over de gezondheidscrisis in China en houden de situatie en het welzijn van onze werknemers, partners, leveranciers en consumenten in de gaten. Het merk Skechers is sterk in China en we blijven vertrouwen in onze langetermijnperspectieven in het land.”