TOP

Studenten Central Saint Martins ontwerpen schoenen voor Bally

Het Zwitserse lederhuis Bally lanceert dit najaar een speciale schoenencollectie voor dames, ontworpen door studenten van de kunstacademie Central Saint Martins in Londen.

In 2009 gaf Bally vijftien studenten van Central Saint Martins College of Art and Design de opdracht om ontwerpen voor damesschoenen te maken. De schoenen moesten een kunstzinnige twist hebben, maar wel met de luxe uitstraling van Bally. Vijf studenten mochten hun ontwerp uiteindelijk laten uitvoeren in de werkplaatsen van Bally in Italië en Zwitserland.

Hoewel de focus vooral lag op het creëren van een aparte hak, hebben de studenten er ook voor gekozen om met verschillende stijlen steeds een ander deel van de voet te accentueren.

Samen met de vakmensen van Bally hebben de studenten het hele productietraject doorlopen om hun ontwerpen te realiseren.

“Stap vooruit”
“We zijn heel enthousiast over de samenwerking met de studenten van Central Saint Martins,” vertelt Berndt Hauptkorn, CEO bij Bally. “We zien deze langdurige samenwerking als een stap vooruit voor Bally’s evolutie naar een modern merk in een luxe wereld.”

Ook professor Louise Wilson van Central Saint Martins is enthousiast over de samenwerking tussen studenten en Bally: “Het is altijd goed nieuws wanneer een merk ervoor kiest om jong, creatief talent te stimuleren. Bally geeft deze studenten een kans om hun ontwerpen te produceren, daarnaast kunnen de studenten alvast een waardevolle kijk achter de schermen nemen in de wereld waarin ze willen werken.”

Webshop 
De speciale collectie is vanaf september 2010 verkrijgbaar via de webshop van Bally en in de volgende Bally-winkels: Beijing, Berlijn, Beverly Hills, Hong Kong, Londen, Milaan, New York, Parijs, Singapore, Wenen en Zürich.