TOP

!SYOU lanceert eerste co-designed sneakercollectie

!SYOU lanceert in Nederland vanaf 10 mei een gelimiteerde co-designed sneakercollectie.

De eerste collectie van !SYOU ontstond in Burkina Faso. De illustraties van kunstenaar Wilfried de Paul zijn verwerkt in het design van deze sneakercollectie. !SYOU staat voor mooi design, maar ook voor goede en eerlijke materialen. Zo worden de veters van biologische katoen in Burkina Faso gemaakt.

De Amsterdamse socialdesign studio Butterfly Works ondersteunt !SYOU bij het vinden van internationaal talent en zorgt voor een duurzame en gelijkwaardige samenwerking. Tien procent van de opbrengst komt ten goede komt aan de co-designers en wordt besteed aan advies en begeleiding. 

Initiatiefnemer
!SYOU is een idee van bedrijfskundige en ondernemer Merijn ten Thije. Samen met een groep jonge, getalenteerde mensen combineert hij zijn internationale idealen met een gezonde handelsgeest. De initiatiefnemer gelooft dat een goed ontwerp grenzen overstijgt en wereldburgers verbindt.

Internationaal creatief platform
Behalve een online sneakerstore wil !SYOU ook een internationaal creatief platform zijn. Zo werkten fotograaf François Ouédraogo en schrijfster Ramata Soré uit Burkina Faso mee aan de website en blog. Voor de tweede collectie wordt samengewerkt lokaal creatief talent in Colombia. Voor 2010 staan er ook nog collecties gepland uit Brazilië en de Filipijnen.

De !SYOU-sneakers uit Burkina Faso zijn vanaf 10 mei online verkrijgbaar in vier heren- en vier damesmodellen. De verkoopprijs is 149,12 euro.