TOP

Taiwanese kapster maakt stiletto’s van mensenhaar

Shiou-Ying Tsai, een 54-jarige Taiwanese vrouw werkt al veertig jaar als kapster. Sinds kort verzamelt ze de afgeknipte haren van haar klanten als materiaal om schoenen en accessoires van te maken.

Shiou-Ying Tsai: “Ik ben dol op hoge hakken, maar vanwege mijn platvoeten kan ik ze zelf niet dragen. Daarom wilde ik een paar stiletto’s maken die ik erg mooi vind.” Volgens Het Laatste Nieuws zijn haar schoenen zijn niet te koop.

Shiou-Ying Tsai leerde het kappersvak al van haar moeder voordat ze naar de middelbare school ging. Ze nam deel aan ruim honderd kapperswedstrijden. Tien jaar geleden begon ze met het creëren van kleurrijke haarextensions.

Echt mensenhaar
Tegenwoordig ontwerpt ze schoenen en accessoires en gebruikt daarvoor alleen echt mensenhaar. “Ik kleur de lokken in alle kleuren en zet er soms ook krullen in. Soms breng ik lijm aan om het in vorm te brengen, dat gaat niet bij vals haar.” 

Voor een hak heeft de kapster het haar van drie mensen nodig. Daarom vraagt ze ook de buren en familieleden om hun haar te doneren.