TOP

Timberland opent nieuwe vestiging in hartje Amsterdam

Met een feestelijk event opent Timberland op zaterdag 17 december de deuren van een nieuwe flagshipstore aan de Kalverstraat 88 in Amsterdam. De nieuwe winkel is 130 vierkante meter groot en biedt een volledig assortiment aan van outdoor schoenen, kleding en accessoires.

Foto: Timberland

Na het openen van flagshipstores in London Carnaby street (2019) en in Milaan Via Orefici (2020) verhuist ook de winkel in Amsterdam naar een toplocatie in het centrum van de stad. De huidige winkel aan de Leidsestraat wordt ingeruild voor een nieuwe vestiging aan de Kalverstraat. Met een oppervlak van 130 vierkante meter is Timberland voortaan in hartje Amsterdam te vinden.

Plaid Pack

Timberland, bekend van de populaire Yellow Boot, biedt in de nieuwe winkel een volledig assortiment aan van outdoor schoenen, kleding en accessoires. Tijdens de opening zal de nieuwe ‘Plaid Pack’-collectie in het middelpunt staan in de winkel en de etalages. Deze op Engelse outdoorwear geïnspireerde collectie, met geruite patronen, is milieuvriendelijk geproduceerd.

Kunst op schoenen

De winkelopening wordt groots aangepakt met onder andere de komst van designers Esther de Korte & Lienke Raben. Samen vormen zij het Wallnuts Murals-collectief, dat vrolijke muurtekeningen maakt die bestaan uit massa’s kleine illustraties en handgeschreven teksten. In de laatste jaren heeft Wallnuts Murals het werk uitgebreid tot onder meer ramen, stoelen, skateboards en surfplanken. Voor het Timberland openingsevent kunnen klanten hun aankopen komende zaterdag tussen 15.00 en 19.00 uur door hen laten personaliseren.