TOP

Schoenenlicentie Scotch & Soda naar Bos Group International

Scotch & Soda Footwear heeft een nieuwe licentiepartner. Bos Group International wordt verantwoordelijk voor het ontwerp, de productie en de wereldwijde distributie van de schoenenlijn van het Amsterdamse modelabel.

Foto: Scotch & Soda Footwear

De samenwerking is al gestart: Bos Group International heeft per december de leveringen voor zomer 2023 overgenomen en zet de ontwikkeling en verkoop voor winter 2023-2024 voort. Dat laten de partijen in een aankondiging weten. Het familiebedrijf uit Weert, onder meer bekend van de merken Maruti en Australian, gaat voor Scotch & Soda twee schoenencollecties per jaar op de markt brengen.

Bos Group neemt de schoenenactiviteiten over van het Duitse HS Footwear GmbH, dat afgelopen najaar in de problemen kwam. De licentieovereenkomst met HS Footwear is inmiddels beëindigd. Peter Frericks, die al vanaf de start in 2018 als brandmanager en head of global sales bij Scotch & Soda Footwear betrokken is, verhuist mee naar Weert.

Lid van de familie

Scotch & Soda-CEO Frederick Lukoff ziet in Bos Group een ‘waardevolle partner’ om de aanwezigheid met de schoenenlijn in de kernmarkten (de Benelux, Duitsland en Oostenrijk) te versterken en de stap naar nieuwe regio’s te maken. “Als in Nederland gevestigd familiebedrijf zijn we er trots op om lid te worden van de Scotch & Soda-familie” vult Ruben Bos, directeur van Bos Group International, aan. “Het is een fantastisch merk en zal onze nationale en internationale groeiambities ondersteunen. We kijken ernaar uit om hier een zeer succesvolle en langdurige samenwerking van te maken.”

Scotch & Soda Footwear brengt elk seizoen zo’n vijftien stijlen voor vrouwen, tien voor mannen en vijf voor kinderen. De prijzen variëren van 90 tot 110 euro voor de kindermodellen en van 110 tot 299 euro voor de volwassenen. De schoenencollectie is verkrijgbaar via de eigen webshop en winkels en via de wholesale.