TOP

Schoenenpartner Scotch & Soda start insolventieprocedure

HS Footwear GmbH, de schoenenpartner van Scotch & Soda, heeft een aanvraag ingediend voor een insolventieprocedure. De curator onderzoekt nu of de bedrijfsactiviteiten kunnen worden voortgezet.

Foto: Scotch & Soda (archief Schoenvisie)

HS Footwear is onderdeel van de Duitse Hamm Group, dat gevestigd is in Osnabrück, en sinds het zomerseizoen van 2019 verantwoordelijk voor de productie en verkoop van de schoenenlijn van Scotch & Soda in licentie. De meest recente jaaromzet was ongeveer 13 miljoen euro. Curator Malte Köster van Willmerköster onderzoekt momenteel of en hoe de bedrijfsactiviteiten voortgezet kunnen worden, zo meldt het advocatenkantoor.

Terughoudendheid bij inkopers

De Duitse schoenenproducent kwam volgens Willmerköster in de financiële problemen als gevolg van de pandemie en de lastige marktsituatie met ‘aanhoudende terughoudendheid’ onder inkopers in de branche. De extreme inflatie en stijgende energieprijzen kwamen daar bovenop. Dit alles heeft ertoe geleid dat HS Footwear vorige week een aanvraag bij de rechtbank in Osnabrück indiende voor het starten van een insolventieprocedure.

Al langer onrustig

De situatie bij HS Footwear staat niet op zichzelf, het rommelt al langer bij de Hamm Group. Eerder dit jaar viel dochterbedrijf HC Footwear GmbH om, dat de licentie had voor Camel Active Footwear. Hoofdlicentiehouder Bültel Group heeft de ontwikkeling en distributie inmiddels bij een nieuwe partij ondergebracht. Hamm is ook verantwoordelijk voor de schoenenlijn van Gant. Deze activiteiten worden volgens Willmerköster ongewijzigd voortgezet.