TOP

Doorstart Scotch & Soda onder Amerikaanse investeerder

Het failliete Scotch & Soda is gered en wordt overgenomen door de Amerikaanse onderneming Bluestar Alliance, moederbedrijf van onder meer sportswearmerk Hurley.

credit winkelbeeld Westfield Mall of the Netherlands: Scotch & Soda

Curator Jasper Berkenbosch maakt de overname bekend via een ANP-bericht. De Nederlandse tak van Scotch & Soda ging vorige week failliet. Het modebedrijf zal in geselecteerde markten, waaronder Nederland, actief blijven. Na afronding van de overname bepaalt de nieuwe eigenaar Bluestar Alliance definitief in welke markten het merk actief blijft. Dan wordt ook duidelijk hoeveel banen er zullen verdwijnen en waar. Volgens curator Berkenbosch behoudt ‘een vrij grote groep werknemers’ hun baan. In Nederland telt Scotch & Soda circa dertig zaken en achthonderd medewerkers, wereldwijd gaat het om ongeveer 260 winkels en zo’n tweeduizend werknemers. 

Daarnaast wordt het merk wereldwijd in zo’n 7000 winkels verkocht. Volgens de curator is Bluestar Alliance niet van plan om de creatieve koers van het bedrijf te veranderen. “Scotch & Soda is een chic, eigentijds lifestylemerk dat staat voor de vrije geest van Amsterdam en ook als zodanig wordt herkend door consumenten overal ter wereld, aldus Ralph Gindi operationeel directeur bij Bluestar. Sun Capital, de Amerikaanse investeringsmaatschappij die twaalf jaar geleden het modebedrijf overnam van oprichters Eric Bijlsma, Joep Krouwels, Patrick Munsters en Laurens Hompes, wilde na meerdere kapitaalinjecties al eerder van het modebedrijf af, maar het kwam nooit eerder tot een overeenkomst.

Lees ook: Schoenenpartner Scotch & Soda hoopt op doorstart