TOP

Van Well verplaatst productie naar Italië

De Nederlandse ontwerper Jop Schrijvers van zijn herenschoenenlabel Van Well schoenen verplaatst de productie van het merk naar Italië. Ook wil de ontwerper verder uitbreiden.

De Italiaanse schoenenfabrikant Fratelli Borgioli gaat in eerste instantie alleen de productie van Van Well schoenen verzorgen. Later zal de fabrikant ook de distributie en de verkoop op zich nemen.

Voorheen werden de schoenen in Portugal geproduceerd, maar volgens de ontwerper is de vraag naar in Italië geproduceerde schoenen groter. “Ik kreeg van winkeliers te horen dat klanten liever schoenen uit Italië kopen en met dit bedrijf kon ik goede afspraken maken,” zegt Schrijvers.

Buitenlandse ambitie
Schrijvers heeft plannen om het merk verder uit te breiden. Van Well schoenen worden sinds kort in een Nederlandse winkel verkocht, namelijk bij LaBeuf Shoes in Amsterdam. Daarnaast is de ontwerper bezig met onderhandelingen in het buitenland. “Ik ben druk bezig met een winkel in Duitsland en één in Kopenhagen, maar dat is allemaal nog niet rond. Maar ik heb zeker de ambitie om mijn schoenen ook in het buitenland te gaan verkopen,” zegt de ontwerper.

Schrijvers studeerde aan de kunstacademie, daarna volgde hij de SVGB-opleiding ambachtelijk schoenmaken. Hij ontwerpt strakke herenschoenen en maakt gebruikt van verschillende leersoorten. De winkelverkoopprijs ligt rond 399,- euro.