TOP

Veel animo ANWR-informatiedag over webshops

Veel schoendetaillisten overwegen om een webshop te starten. Dinsdag 15 december hield ANWR voor de leden een informatiedag over dit thema.

Maar liefst 53 leden hadden zich aangemeld, zodat er moest worden uitgeweken naar het middenplein in Cast. Na een welkomstwoord van ANWR-directeur Albert Haan en een inleiding van organisator Martin Tiemessen vertelde Tom van Geemen over zijn online winkel Wolkyshop.com. Daarna was het de beurt aan Willem van der Steen, mede-oprichter van de webshop voor Gigagaaf.nl Kinderschoenen.            

Na de lunch kwamen Rob Asveld van ACA en Stephan Bliek van Divide aan het woord over de technische aspecten van een webwinkel.

Topshoe.nl
ANWR-lid Han Landman uit Huizen deed een oproep aan zijn collega’s om de handen in een te slaan en onder de naam Topshoe.nl een gezamenlijke webshop te openen. De meeste aanwezigen vonden het een goed initiatief. Wel hadden sommigen enkele praktische bezwaren. Maar daarover kan later in een werkgroep verder worden gepraat, zo beloofden Landman en Tiemessen.

Omoda
Martin Tiemessen hield een presentatie over de uiteenlopende aspecten die het openen van een webshop met zich mee brengen. Zeven ANWR-leden hebben nu een actieve webshop. Daarvan is Omoda waarschijnlijk de bekendste.      

Maurits Dekker van Buckaroo online payment services gaf uitleg over allerlei betalingsmogelijkheden.

Aan het eind van de middag mocht Marcel Dijkstra, sales manager bij Daisycon, over performance based online marketing vertellen. De dag werd afgesloten met een borrel.