TOP

“Verende naaldhakken voor een beter figuur”

De Britse webshop StyleMe TV heeft schoenen met hoge hakken ontwikkeld die de buik, benen en billen trainen. Het bedrijf beweert dat vrouwen kilo's kwijt kunnen raken door het dragen van deze 'Antilope-schoenen'.

De naaldhakken hebben een holle zool en een verend mechanisme in de hoge hak waardoor het moeilijker is om het evenwicht te bewaren. De been-, bil- en buikspieren moeten voortdurend aangespannen worden en dat maakt ze sterker. Tegelijkertijd worden er meer calorieën verbrand, aldus StyleMe TV. Volgens de bedenkers passen vrouwen binnen vier weken in een kleinere kledingmaat. En verliezen ze gewicht terwijl ze de schoenen naar kantoor of op de rode loper dragen.

Houding  
Omdat de vrouwen door de verende hoge hakken automatisch hun rug recht en hun schouders naar achteren houden, corrigeren de schoenen tevens een slechte houding, beweren de mensen die deze ‘Antilope-schoen’ ontwikkelen.

Testen
De schoenen worden momenteel uitgebreid getest, zo meldt de Daily Mail. De webshop verwacht de ‘Antilope’-naaldhakken in 2013 in verschillende kleuren en modellen op de markt te brengen. De schoenen gaan ongeveer 90 euro kosten.