TOP

Vijfde generatie wordt mede-eigenaar Omoda

Omoda verzilvert de toekomst als familiebedrijf. De nieuwe - en vijfde - generatie was al actief binnen de schoenenketen, maar is sinds vorige week ook officieel mede-eigenaar.

Dat meldt de Zeeuwse schoenenketen op Linkedin. Lourus-Jan Verton, Marlinde Baan-Verton en Jan Baan voegen zich als vijfde generatie bij de huidige eigenaren van Omoda, de broers Lourus en Wilhelm Verton en Lourus’ vrouw Diane.

De nieuwe generatie was al actief binnen Omoda. Jan Baan is COO van het bedrijf en getrouwd met Marlinde Baan-Verton, de dochter van Lourus en Diane. Zij houdt zich bezig met de creatieve kant, waaronder de inkoop, de ontwikkeling en branding van de eigen merken en het winkelinterieur, en met Omoda’s duurzaamheidswerkgroep. Haar jongere broer Lourus-Jan begon in het najaar van 2018 als filiaalmanager bij de destijds gloednieuwe Omoda-vestiging in Amsterdam en is nu manager buying & sales.

Terug tot 1875

De geschiedenis van Omoda gaat terug tot 1875 en begint in het Zeeuwse dorp Burgh, waar de eerste generatie Verton een schoenmakerij heeft. De basis voor het huidige bedrijf wordt in 1961 gelegd met de opening van de eerste schoenenwinkel in Zierikzee, Verton Schoenen. Het hoofdkantoor is nog altijd in deze plaats gevestigd. In 2000 worden de nieuwe naam en het concept van Omoda geïntroduceerd, waarop de keten ook vestigingen buiten Zeeland gaat openen. Inmiddels staat de teller op 29 filialen (waarvan twee shop-in-shops bij Zij van Rinsma en de Heeren van Rinsma in Gorredijk); 27 in Nederland en één in Antwerpen, België.

Continuïteit gewaarborgd

Met het toetreden van Marlinde, Lourus-Jan en Jan als mede-eigenaren is de ‘continuïteit van Omoda naar de volgende generatie gewaarborgd’, aldus het bericht. “Samen met Lourus, Diane en Wilhelm zullen zij, allemaal vanuit hun eigen vakgebied, de schouders eronder zetten om de toekomst verder vorm te geven.”

Foto: Omoda