TOP

Vrijdag 4 september: High Heels Day

Schoenenwinkel Café Moda, tijdschrift Grazia en website www.styletoday.nl roepen alle vrouwen in Nederland op om vrijdag 4 september hooggehakt de deur uit te gaan.

De drie organisatoren hopen dat vrouwen vrijdag 4 september hun mooiste paar hakken aantrekken. Wie op de website van Styletoday kans wilde maken op een jaar lang gratis hakken van Café Moda, moest eerst een enquête invullen.

Enquête
Uit die enquête die Styletoday.nl hield onder 3000 van hun bezoekers, blijkt dat 96 procent van de vrouwen hakken draagt. Meer dan een kwart van de ondervraagden vindt dat haar figuur beter uitkomt met hakken aan. 35 procent voelt zich sexy ermee en 22,3 procent wordt er zelfverzekerder van. Ruim 83 procent vindt andere vrouwen ook het mooist op hoge hakken.

De hak
De pump is verreweg de populairste hakkenschoen, gevolgd door respectievelijk laarzen met een hoge hak (24 procent), open schoentjes (17,6 procent) en enkellaarsjes (15,4 procent). De stiletto wordt door de meesten liever gemeden, slechts 9,8 procent waagt zich aan het dragen van killer heels. Meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen zegt tussen de vijftig en honderd euro per paar hakken uit te geven.

Ongedragen
Maar liefst 41,8 procent van de deelneemsters aan de enquête zegt wel eens hoge hakken te kopen die niet passen. Toch loopt 71,2 procent van de hakkendraagsters wel eens op hakken die niet lekker zitten. Gemiddeld laten twee tot vijf paar hakken ongedragen in de kast staan. 

Pijnlijke voeten
Van de 4 procent die aangeeft nooit hakken te dragen geeft ‘pijnlijke voeten’ en ‘er niet op kunnen lopen’ als voornaamste redenen om voor platte schoenen te kiezen. Om pijnlijke voeten tegen te gaan stopt 20 procent gelkussentjes in haar schoenen. Van de ondervraagde hakkendraagsters stopt 30 procent een extra paar platte schoenen in haar tas.